Започват проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел Кривия при 388-ми

...
Започват проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел Кривия при 388-ми
Коментари Харесай

Над 3,2 млн. лв. ще струва ремонтът на тунел „Кривия“ през Кресненското дефиле

Започват проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел " Кривия " при 388-ми километър на Е-79 София - Кулата в Кресненското дефиле. Общата дължина на оборудването е 343 м. Планираните действия се финансират от бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура ". Срокът за осъществяване на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни, оповестиха от пресцентъра на организацията.

По мотив стартиралите проучвателно-проектантски работи през днешния ден до 17 часа, както и в идните работни дни до 16 април - от 9 до 17 часа, придвижването по път Е-79 в региона на тунела ще се реализира в една лента. Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и напътствията на сигналистите.

В събота и неделя няма да има проучвателни действия, с цел да не се затруднява трафикът. Предвидено е осъществяване на геотехническо проучване на оборудването, правене на механически план и главен ремонт на тунела. Той включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветяване и други системи, повишаващи сигурността на придвижване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР