Започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на

...
Започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на
Коментари Харесай

ПП обяви програмата за преговори с БСП, ИТН и ДБ - началото е утре

Започват договарянията за сформиране на постоянен кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ". Те ще се проведат в експертен формат.

От партията на Кирил Петков и Асен Василев оповестиха, че стартът на диалозите ще е на 23 ноември и разгласиха график на полемиките, които ще проведат от на следващия ден до събота, за сформиране на съдружно съглашение.

Във всяка от полемиките по 18-те тематики са поканени да вземат участие по трима специалисти от Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

На тях ще бъдат разисквани главните проблеми на съответния бранш, предложенията и ограниченията, които се плануват съгласно стратегиите на другите партии.
Във вторник ще бъдат разисквани секторите енергетика, стопанска система, превоз и правораздаване. В сряда - опазване на здравето, земеделие, обучение и електронно държавно управление. В четвъртък - вътрешна сигурност, екология, районно развиване и просвета. В петък - труд и обществени грижи, туризъм, национална сигурност, спорт. В събота - финанси и интернационалните връзки.
Междувременно Българска социалистическа партия заяви, че е одобрила специалистите, които ще вземат участие в договарянията.

Официалният старт на преговорния развой бе разгласен през вчерашния ден от съпредседателя на Политическа партия Асен Василев.

" Вторник, както сме се разбрали с другите партии. Започваме да работим детайлно по този начин, че да създадем явен, съответен, прецизен проект по какъв начин ще създадем България едно доста по-хубаво място за живот през идващите четири години ".

Председателят на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова посочи, че задачата е цялостен мандат на бъдещия кабинет.

" От първите ни диалози до последния сме възнамерявали четиригодишен мандат и по този начин сме си залагали политиките и целите ".

Засега не са обсъждани имена на министри, твърдят представители на четирите договарящи обединения.

След като се реализира консенсус по програмата, ще бъде подписано съдружно съглашение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР