Започват по-широки срещи на Г-20 в Индия, където финансовите ръководители

...
Започват по-широки срещи на Г-20 в Индия, където финансовите ръководители
Коментари Харесай

Финансовите ръководители на Г-7 обсъждат помощта за Украйна

Започват по-широки срещи на Г-20 в Индия, където финансовите ръководители на страните от Г-7 ще обсъдят помощта за засегнатата от войната Украйна, дълговите проблеми на стопанските системи в затруднено състояние, банковата промяна и световното данъчно съглашение.

Основният акцент на диалозите, в които ще взе участие и министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън, ще бъде поддръжката за многостранните кредитори за развиване като Световната банка.

 
Възстановяването на устойчивостта на дълга може да помогне за разгръщането на големия стопански капацитет на разрастващите се страни. То може да им помогне да възвърнат изгубения напредък и да им даде опция да вършат повече вложения. Когато тези страни се развиват и способстват за международната стопанска система, всички ние печелим.
Джанет Йелън, министър на финансите на Съединени американски щати

Целта е се оправят по-добре с провокации като изменението на климата и бедността, обявиха американски представители.

Тъй като над половината от всички страни с ниски приходи са изложени на висок риск от дългови усложнения или са в затруднено състояние, е значимо да предприемем групови дейности, с цел да помогнем на тези страни - а оттова и на международната стопанска система - да стъпят на по-сигурна основа, се споделя в изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати преди срещата в Гандинагар.

В сряда Г-7 даде обещание на среща на върха в Литва да поддържа Украйна толкоз дълго, колкото е належащо, с цел да бъде победена съветската инвазия. Всяко разискване на тематиката за войната е неловко за домакина Индия, която не е осъдила съветската инвазия.

Срещите на Г-7 предхождат срещата на финансовите ръководители и ръководителите на централните банки на страните от Г-20 в понеделник и във вторник също в Гандинагар.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР