Започват летните ремонти по булеварди и улици в София, реконструкцията

...
Започват летните ремонти по булеварди и улици в София, реконструкцията
Коментари Харесай

Ремонтът на Графа започва след седмица, спират трамваите

Започват летните поправки по булеварди и улици в София, реконструкцията на ул. " Граф Игнатиев " започва след седмица - на 8 май. 

Проектът планува замяна на канализацията, настилките и трамвайните релси по улицата, ремонт на площадите " Славейков ", " Гарибалди " и на градината пред църквата " Св. Седмочисленици ", както и на част от " Солунска ", " Шишман " и Шести септември ". Ремонтите ще стартират от ул. „ Алабин “ и ще се правят поетапно. Първият е до площад Гарибалди, вотрият продължава до Попа, а третият - до бул. " Христо и Евлоги Георгиеви ". 

Целта е трамвайните релси да станат безшумни, а платното и тротоарите да се изравнят в споделено пространство. 

Пазарът за книги на пл. " Славейков " ще се завърне след реконструкцията в нови павилиони. Пазарът за зеленчуци ще се реалокира против градинката при църквата " Св. Седмочисленици " и ще работи в избран ден.

Трамваите в региона стопират за времето на ремонта, който по проект би трябвало да продължи 300 дни, най-вероятно и следващата година. Временен рейс ТМ10 ще се движи от Зоопарка през хотел Хемус, по Канала и Алабин до бул. Христо Ботев, Стамболийски до Света неделя и Орлов мост и назад по маршрута. 

Ремонти на 20 огромни улици и булеварди ще има в столицата това лято. Други планувани ремонтни действия на релсов път са ул. “Каменоделска ”, бул. “Цар Борис III ”, както и правата по трамвайната линия по бул. „ България “, която беше спряна поради строителството на метрото. През този строителен сезон е очакван ремонт на подлеза на бул. „ България “, както и за сектора от бул. „ Ив. Ев. Гешов “ до бул. „ Гоце Делчев “.

Строителствата през лятото ще продължат и с работа по обекти от предходната година като разширението на бул. „ Тодор Каблешков “ и бул. „ Монтевидео “. Преасфалтирани ще бъдат бул. „ Христофор Колумб “, Източната дъга и бул. „ Васил Левски “ в правата сред СУ и бул. „ Патриарх Евтимий “. Само до няколко седмици следва да започва и работата по ул. „ Филип Кутев “, като в началото там ще работи Софийска вода, след което ще се извърши уголемение и преасфалтиране на сектора.

Предвиждат се още поправки на дребните квартални улички. Кои точни сектори ще бъдат реконструирани ще вземат решение районните кметове. Всички ремонтни действия е планувано да приключат до началото на образователната година.

За тази година е планувана и специфична стратегия за ремонт на тротоарите в цяла София, промяната на настилките ще продължи две години. Бюджетът е 10 млн. лв..
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР