Започват големите ремонти в кв. Гладно поле Реконструкция на пътната инфраструктура

...
Започват големите ремонти в кв. Гладно поле
Реконструкция на пътната инфраструктура
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Започват големите ремонти в квартал „Глад...

Започват огромните поправки в кв. " Гладно поле "

Реконструкция на пътната инфраструктура в " Гладно поле " ще стартира през юли. Тя се прави по план за 11 886 112 лв., в случай че до тогава се измине тежкият път на съгласуването на документите. Уличната мрежа се финансира с 9 млн. лв. безплатна финансова помощ по оперативна стратегия " Региони в напредък ", а останалите средства се обезпечават от общинския бюджет. Според контракта, подписан предходната година от кмета Здравко Димитров с Министерство на регионалното развитие, парите би трябвало да бъдат усвоени за две години и половина. Част от този период към този момент е минал, защото определените компании са подготвяли планове.

Като шеф на " Дякон Иларион " ЕООД

Тъщата на Спартак Николов купи топимот в центъра

Сделката с водача в междубанковите услуги " Борика " АД е от края на предходната година. Групата към ВиК шефа и брата на някогашния кмет Иван Тотев може да застроява терена от 1790 кв. м на височина до 10 метра, в случай че в Общината или регион " Централен " не разрешат друго.

Фирма " Дякон Иларион " ЕООД, профилирана в придобиването на парцели по схемата с изкупуване на частни или общински дялове и следващо очистване на с​ъдружието, направи следващия си удар. Този път ръководеното от Мария Кичукова сдружение е купило терен от 1790 кв. м в центъра на Пловдив посредством договорка с " Борика " АД - водач на пазара на междубанкови услуги. Кичукова е тъща на шефа на ВиК-Пловдив Спартак Николов, а договорката е от края на предходната година.

В поредност от свои следствия " Марица " осветли връзката на " Дякон Иларион " ЕООД с приятелския кръг към Георги Тотев, брат на някогашния кмет на Пловдив Иван Тотев, и Спартак Николов. Чрез това сдружение са добити и застроени половин дузина апетитни терени в Пловдив.

Интервю с арх. Влади Калинов, шеф на ДНСК:

Паспорт на постройките ще се вади единствено при огромен ремонт

Темата със наложителните механически паспорти на постройките визира директно и жители, и
бизнеса. Вече няколко пъти периодите се отсрочват, пораства и брожението против това
ново условие. Каква ще бъде развръзката? Отговорът ни дава новият шеф на ДНСК - арх. Влади Калинов в изявление за в. " Марица ".

" Целта е Министерство на регионалното развитие да облекчи обстановката с паспортите на постройките. Предложението е паспорт да се изготвя единствено когато се планува осъществяване на строително-ремонтни действия по
постройката с позволение за градеж. Нека вършим паспорти на постройките, само че не непременно. Малко хора през днешния ден могат да си разрешат сходен масраф, а и етажните притежатели са разграничени по проблема ", счита арх. Калинов.

Според него във компания „ Артекс” са наясно, че разрешителното на небостъргача „ Златен век” е с изминал период, само че се възползват от недобре премислените ремонти в Закон за устройство на територията.

Гражданите раздвоени за новия План за интегрирано развиване на общината

Пловдив - зелен артград с хиляди туристи или промишлен център

Пловдивчани са разединени в фантазиите си в какъв град желаят да живеят -
зелен като Копенхаген, прочут културен център като Рим или с
високоразвити технологии като Шанхай или Хонконг. Това демонстрират
социологическите изследвания, с които започва работата по правенето на
нов План за интегрирано развиване на общината /ПИРО/. Той би трябвало да даде
курс за развиване на града в идващите 7 години. Изпълнител на
подготовката на ПИРО е „ БИМ Консултинг” ООД. Изработването му е значимо,
тъй като без него не може да се кандидатства за финансиране в стратегии
като „ Развитие на регионите”, „ Околна среда”, „ Транспортна свързаност” и
„ Развитие на човешките ресурси”.

Блондинки избират Мистър Евро 2020

Блондинките от целия свят ще имат опцията да изберат най-красивия футболист на Европейското състезание по футбол. Това заяви за " Марица " тяхната председателка Олга Ускова. Гласуването ще е онлайн, а индикаторите ще са няколко. Най-важният аршин обаче ще е какъв брой пари има в банковата сметка на ритнитопковеца. А премията, която ще завоюва, е " Златна пеперуда ", която ще му бъде изпратена по пощата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР