Започват активни проверки на ремонта на жълтите павета в центъра

...
Започват активни проверки на ремонта на жълтите павета в центъра
Коментари Харесай

ШИШКОВ ПИТА: Проблемът с жълтите павета е във фирмата или в проекта?

Започват дейни инспекции на ремонта на жълтите павета в центъра на София, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков пред Bulgaria ON AIR.

По думите му задачата не е да се навреди на Общината, а да се помогне и срокът за довеждане докрай на обекта – до март 2023 година, да бъде спазен.

Припомняме, че Иван Шишков беше основен проектант на столичния регион „ Триадица “ до 2021 година, когато беше избран за зам.-министър на Виолета Комитова в Министерство на регионалното развитие.

„ Столична община е закъсняла извънредно доста. От 1936 година, когато паветата са били съществена настилка, има устав за реденето им и тогава сигурно не е имало проблеми. Към този миг обаче има “, разяснява арх. Иван Шишков.

Той прикани компанията строител да уточни дали казусът е в нея или в плана.

„ Очакванията са компанията строител – в тази ситуация „ Трейс Груп “, да излезе и да каже: „ ние сме отговорни, тъй като редим неприятно “ или „ планът не е добър и изпълнявайки го се случва това “. Нека компанията каже те ли са отговорни или планът е фалшив. Това е разковничето “, акцентира районният министър.

Според него при фалшив план колкото и да се пренареждат паветата, резултатът ще е еднакъв и ще се губи още време.

Арх. Шишков напомни и за проблемите с ремонтите на столичната улица „ Граф Игнатиев “.

„ Всички станахме очевидци на неприятното качество на строителството. Очевидно е имало проблеми и с проектирането, тъй като има 8 заповеди за преправка към главното позволение за градеж от 2015 година “, сподели министърът.

Той добави, че обстановката с жълтите павета е сходна с тази при „ Граф Игнатиев “.

И в двата случая едни и същи неща вършат усещане – разделянето на стадии и преработките в плановете. Сходен е и казусът с автомагистралите, при които липсват планове или те претърпяват преработки по време на строителството, тъй като не са положителни в началната им фаза, акцентира районният министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР