Започващото скоро световното първенство в Русия ще бъде футболен празник.

...
Започващото скоро световното първенство в Русия ще бъде футболен празник.
Коментари Харесай

"Стъклената" единайсеторка на Мондиал 2018

Започващото скоро международното състезание в Русия ще бъде футболен празник. Част от него обаче няма да са 11 положителни играчи, които ще го пропуснат поради травми. Някои от тях се " повредиха " от дълго време, а други научиха в последните дни, че няма да вземат участие на мондиала.

Изненадващо измежду тях не е немският национал Марко Ройс. " Стъкленото " ляво крило на " Борусия " Дортмунд постоянно излиза от строя преди значими мачове и шампионати, само че не и този път.

Представяме ви цялостен един стартов състав от футболисти с " липса на малшанс ":



На вратата застава (въпреки че не може) Серхио Ромеро . В последните 5 години титулярният пазач на Аржентина е втори избор в клубния си тим. По време на престоя си във френския " Монако " Ромеро бе запаса на Даниел Субашич, а е след брилянтния Давид Де Хеа в " Манчестър Юнайтед ".


В националния тим обаче 31-годишният Ромеро е записал 94 мача и бе един от героите на " гаучосите " по пътя им към финала на предходното международно.

Сигурно си е мечтал може би за финален път да чуе аржентинския химн на мондиал, само че травма в коляното му попречи. Тежък удар по упоритостите на Меси и компания за купа, както и следващо злощастие за Ромеро. Вратарят има и три следващи изгубени финала във значими шампионати...

В центъра на отбраната работи Лоран Косчелни . Централният защитник щеше да си партнира със Самюел Юмтити от " Барселона ". Капитанът на " Арсенал " обаче скъса ахилес в реванша с " Атлетико " Мадрид от полуфиналите на Лига Европа. Тежката травма значи, че ще бъде отвън игра най-малко 6 месеца.

Това принуди 32-годишния Косчелни да постави завършек на кариерата си в националния тим. Франция ще бъде без един от най-опитните, само че на " петлите " не им липсва качество, с цел да компенсират.



До Кошчелни слагаме Матия Настасич от " Шалке 04 ". След прекосяването си в " Манчестър Сити " през сезон 2012/2013 сърбинът за малко време се трансформира в любим на почитателите. Специалистите предвиждаха огромно бъдеще за Матия, само че честите травми като че ли му го " откраднаха ". В последна сметка Насташич се оказа непотребен на " Етихад " и смени британската Висша лига с немската Бундеслига.

И в " Шалке " обаче контузиите тормозят централния бранител и пречат да разгърне цялостния си капацитет.

Матия получи травма в коляното при започване на април, като първичната прогноза бе, че възобновяване ще продължи три месеца и има вяра той да играе на международното. Настасич не се възвърне в точния момент и затвърди репутацията си на " трошлив ".

Десен бек в нашата единайсеторка е Дани Алвес . Ветеранът надали се нуждае от изложение, само че въпреки всичко ще напомним, че е един от най-титулуваните футболисти в историята. Има богата витрина от титли с екипите на " Севиля ", " Барселона ", " Ювентус " и " Пари Сен Жермен ".

Щеше да бъде приказно, в случай че приключи със международна купа. За 35-годишния Алвес това бе последният късмет. Невинаги приказките имат благополучен край.

Тифозите на " Ювентус " може и да одобряват случилото се като карма, тъй като предишното лято бразилецът смени " бианконерите " с " Пари Сен Жермен " поради по-високата заплата.



В ляво на защитата, въпреки че нормалната му позиция е десен бранител, слагаме Джо Гомес от " Ливърпул ". Младокът подписа с мърсисайдци през 2015 година и бързо проби в първия тим, след което скъса кръсти връзки на лявото коляно и пропусна остатъка от дебютния си сезон.

Поливалентният бранител се завърна и две години по-късно влезе в проектите на националния селекционер за мондиала в Русия. Травма в глезена обаче разруши фантазията на 21-годишния англичанин.

В средата на терена е Данило от " Порто ". Дефанзивният халф е един от любимците на треньора Фернандо Сантос. Той и Уилиам Карвальо от " Спортинг " Лисабон са биткаджиите в полузащитата на Португалия.

" Мореплавателите " обаче ще би трябвало да се оправят без Данило, който скъса ахилес през януари. Другар по орис с Лоран Кошчелни.

Малко пред него в стартовия ни състав попада Димитри Пайе . Френският плеймейкър е един от най-подценяваните играчи на Стария континент. Впечатляваше с изявите си за " Уест Хем ", продължи да свети и в " Олимпик " Марсилия, за който има 10 гола и 20 асистенции през актуалната акция.

Магьосникът от Реюнион обаче получи травма във финала на Лига Европа против " Атлетико " Мадрид и напусна терена облян в сълзи. Резултатите демонстрираха, че той няма да е подготвен за старта на мондиала, само че може да се възвърне за елиминационната фаза. Въпреки това селекционерът Дидие Дешан избра да го остави отвън 23-мата избраници. Тъжно за 31-годишния халф. Поредният, който пропуща последния трен...



На левия фланг е Серж Гнабри - един от най-големите гении на немския футбол. Отхвърлен от " Арсенал ", само че приютен от " Вердер " Бремен и " Хофенхайм ", Гнабри възроди кариерата си.

Шансовете на крилото да бъде взет от Йоаким Льов бяха минимални, само че станаха нулеви откакто получи контузия в слабините.

Отдясно слагаме Алекс-Окслейд Чембърлейн - още един представител на " Ливърпул ". В началото на сезона бързоногият футболист смени " Арсенал " с мърсисайдци в търсене на повече игрово време. Получи ги и последователно си извоюва титулярно място в отбора на Юрген Клоп.

Травма в коляното, получена против " Рома " в полуфиналите на Шампионската лига, за следващ път спря напредъка на Чембърлейн. Той освен ще пропусне Мондиал 2018, само че и цялата лятна подготовка на " Ливърпул " плюс старта на сезона. Очаква се да се завърне на терена чак през ноември...



Един от атакуващите халфове в схемата ни е Мануел Лансини . Аржентина разполага с атомна офанзива - Меси, Агуеро и Дибала, а от халфа на " Уест Хем " се очакваше да оказва помощ на въпросното трио.

Днес обаче стана ясно, че Лансини е получил травма и пропуща Мондиал 2018...

В нахлуване оставяме самичък Александър Кокорин . В Русия може и да не чакат доста от " Сборная ", само че очакванията на локалните почитатели за положително показване бяха свързани точно с тарана на " Зенит ". 27-годишният състезател е голаджията, от които руснаците обезверено се нуждаят.

Кокорин обаче скъса кръстни връзки на дясното коляно в дуела сред " Зенит " и " Лайпциг " в Лига Европа и отпадна от сметките на селекционера Станислав Черчесов.

" Стъклените " 11 във FIFA 18:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР