Започването на учебните часове в училищата у нас в 7:30

...
Започването на учебните часове в училищата у нас в 7:30
Коментари Харесай

Започване на учебния ден в 7:30 става норма

Започването на образователните часове в учебните заведения у нас в 7:30 ч. към този момент няма да е по изключение, а се трансформира в норма. Това излиза наяве от промени в наредбата за организация на дейностите в учебното обучение, препоръчани от просветителното министерство, заяви " Сега ".

МОН разгласи въпросните промени в средата на август, като подчертава върху най-голямата - даването на опция на учениците от IV, VII и X клас да се явят на втора дата на изпитите от националното външно оценяване, в случай че са ги пропуснали заради престой в болница, карантина, гибел на непосредствен човек или естествено злополучие. Нищо не бе обявено обаче за друга смяна, обвързвана с началото на образователните часове.

Сегашните разпореждания гласят, че образователният ден " стартира не по-рано от 8:00 ч. и завършва не по-късно от 19:30 ч. ". Допуска се по изключение образователният ден да стартира не по-рано от 7:30 ч., " когато изискванията в учебното заведение не разрешават образованието на всички паралелки да бъде единствено предиобед ". В тази догадка влизат редица учебни заведения, в които образованието е към момента на две смени - това изисква да се освободи повече време за първа и втора промяна, надлежно се постанова учениците да стартират по-рано заран - в 7:30.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР