Започваме силна кампания за реформа на службите, вече трябваше да

...
Започваме силна кампания за реформа на службите, вече трябваше да
Коментари Харесай

Петков: Започваме силна кампания за реформа на службите, вече трябваше да има смяна в ДАНС

Започваме мощна акция за промяна на службите, към този момент трябваше да има промяна в ДАНС. Това съобщи Кирил Петков пред публицисти в Пазарджик във връзка напрежението към президента Радев и Делян Пеевски, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Ще стартираме мощна акция за промяна на службите. Когато има промяна в службите, няма единствено по медиите да се приказва от едната или друга страна ", безапелационен бе съпредседателят на ПП-ДБ.

" Време е службите да бъдат реформирани. Дотогава сезиране на нереформирани органи е нищо повече с изключение на общо говорене ", добави той.

Според Петков институциите в България би трябвало да имат своята тежест и да правят своята работа, без значение кой стои отпред на тях.

По обвиняванията на Пеевски за " доста кеш " в президентската институция, Петков сподели следното: " Ние от ПП-ДБ продължаваме да твърдим, че нулев толеранс към корупцията би трябвало да е единственото мото за всички българи ".

" Не желая да влизаме в това говорене. Искам да имаме служби и прокуратура, които работят. За това трябваше към този момент да имаме промяна в ДАНС, ние го приказваме от няколко месеца. Мисля, че пристигна време това да се случи ", сподели още той.

Попитан дали е обезпокоен от възможен политически план на президента, съпредседателят на ПП-ДБ разяснява следното: " Не, не мисля. Единственото, което е ясно, е, че не може по Конституция да имате двойна роля - не може да си и политически водач, и президент. Трябва да си избереш едно от двете ", съобщи Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР