Започваме съвсем умишлено с първа тема съдебна реформа, защото ПП

...
Започваме съвсем умишлено с първа тема съдебна реформа, защото ПП
Коментари Харесай

ГЕРБ: Ще предложим реформа за разследване на главния прокурор

Започваме напълно съзнателно с първа тематика правосъдна промяна, тъй като Политическа партия и Демократична България я иззеха като " лайтмотив-тема " за изборна и следизборна акция. В последните седмици беше тъпо да се следят воплите на Василев и Петков за слагане на Рашков за началник на КПКОНПИ.

Истината е, че правосъдната промяна я стартира ГЕРБ.

Това съобщи Радомир Чолаков от ГЕРБ по време на ексклузивен брифинг в централата на партията, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ За страдание, това, което видяхме през последната година и половина, беше, че тези партии не могат да създадат правосъдна промяна. Те не схващат по какъв начин действа правосъдната система, не я познават от вътрешната страна. Оказа се, че това, което те си показват като правосъдна промяна, е закриване на структури, разрушение на институции, кадруване и основаване на бухалки ”, регистрира още Чолаков.

По думите му в последните седмици е било „ смешно и тъпо ” да се следят воплите на Кирил Петков и Асен Василев по какъв начин единствената правосъдна промяна в България е Бойко Рашков да стане началник на КПКОНПИ. „ Те дискредитираха самото разбиране „ правосъдна промяна ”, омърсиха го ”, безапелационен е представителят на ГЕРБ.

Росен Желязков добави, че до момента всички ръководства на ГЕРБ са били извънредно детайлни. “Понеже доста се приказва за термина " промяна ", ние разбираме термина към смяна към по-добро, а не като " преодоляване ”, акцентира той. Желязков изясни, че ще се работи за усъвършенстване на всички законови предпоставки за справяне с корупцията ”. От 2014 година ГЕРБ направи доста за правосъдната власт ”, сподели той. Желязков изясни, че ще се работи по нов Наказателен кодекс и възстановяване на административно-наказателното произвеждане.

“Считаме, че направеното би трябвало да се надгражда и задоволително болшинство, с цел да се реализиран задачите. ”, съобщи той.

Рая Назарян се включи и добави, че са обърнали особено внимание към правилото на служебно начало на наказателния развой. Назарян изясни, че досъдебното произвеждане би трябвало да бъде ускорено. Тя сподели, че има потребност и от вложения ориентирани към проверяващите органи, с цел да може това да помогне за бързото и заслужено произвеждане.

Назарян акцентира, че за обективен развой би трябвало да се работи по инспектиране на цялата правосъдна процедура и да бъдат въведени ясни ограничения за висшите съдилища.

“Обръщаме фокуса и към тематиката с присъдните издръжки и тяхното навременно погашение. ”, добави тя.

Чолаков добави, че правосъдната промяна не е магическо деяние, а цялост от действия.

“Подготвителната работа към този момент е свършена от ГЕРБ. Ако не се бяха случили събитията от предходната година, концепцията към този момент можеше да е свършена на половина ”, акцентира той. Чолаков изясни, че става дума за европеизация - политика съгласувана с европейките сътрудници.

ГЕРБ към този момент работят и за конституционна промяна, като измененията плануват един или трима души, които да проверяват основния прокурор.

Чолаков съобщи, че ГЕРБ ще инициира всичките си оферти с почитание към всички политически партии, както и към правосъдната власт. Те ще изслушат всички гледни точни, тъй като такава е тяхната политика, и ще не престават да я следват./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР