Започваме разговори с парламентарните групи и НПО за Закона за

...
Започваме разговори с парламентарните групи и НПО за Закона за
Коментари Харесай

Започват разговори с депутати, НПО, общини и Светия Синод по Закона за социалните услуги

Започваме диалози с парламентарните групи и Неправителствени организации за Закона за обществените услуги, изпратили сме молба за среща и със Светия Синод. Това сподели министърът на труда и обществената политика Деница Сачева на брифинг в Народното събрание в сряда, където беше поканена от парламентарната група на ГЕРБ. Управляващите взеха решение да отсрочат с 6 месеца влизането на закона в действие поради съпротивата против него от страна на протестиращи жители, църквата и патриотични обединения.

“Искаме да заявим своята ясна позиция и да успокоим обществото, че в Закона за обществените услуги не се планува лишаване на деца от фамилията “, съобщи ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова.

" Днес бяхме поканили министър Деница Сачева и заместник-министър Зорница Русинова на среща с ПГ на ГЕРБ, с цел да обсъдим въпросите, които витаят в публичното пространство към Закона за обществените услуги. Всички тематики бяха дискутирани детайлно, тъй като виждаме, че се преекспонират някои от заложените в него промени. Представят се и се интерпретират неопределено ", сподели Дариткова.

" Още един път за следващ път желаеме да подчертаем, че Законът за обществените услуги не третира лишаване на деца от фамилиите и няма за цел да прави това. Точно противоположното с него се вкарват стандарти за качество, вкарват се благоприятни условия за това да има по-голяма инвестиция в самите обществени служащи, тяхното образование, подготовка, в това число във връзка с тяхната професионална отговорност. Това, което се случва последно време в обществото, несъмнено не може да ни остави несъпричастни. Не можем да демонстрираме надменност към страховете на хората “, съобщи Сачева.

“Казах, че ще стартираме разговор и диалози с всички групи. Започваме диалози с парламентарно показаните партии. Днес ще има среща с НСОРБ. Изпратила съм молба за среща със Синода. Очаквам да получа отговор, с цел да можем да създадем среща с Българската православна черква, да чуем тяхното мнение, тяхното мнение и това, което ги тормози в закона “, добави тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР