Започваме преговори с Брюксел за удължаване на 9-процентната ДДС ставка

...
Започваме преговори с Брюксел за удължаване на 9-процентната ДДС ставка
Коментари Харесай

Преговаряме с Брюксел за запазването на 9% ДДС за туроператорите

Започваме договаряния с Брюксел за удължение на 9-процентната Данък добавена стойност ставка за туроператорите до края на 2024 година Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на форума " БГ туризъм - Зима 2023-2024 " в Самоков.

По думите й облекчението за бизнеса е било съществено застрашено поради заплаха страната ни да бъде глобена от Еврокомисията при удължение на мярката. Тя акцентира, че е подхванала светкавични дейности, с цел да отбрани бизнеса.

Аз и моят екип в продължение на две седмици бяхме в непрекъснат контакт с Министерството на финансите. Заедно с бизнеса и Асоциацията на туроператорите в България подготвихме аргументацията. Консултирахме се и с други европейски страни, с цел да почерпим опит, посочи Динкова.

Според нея сериозните тематики не се споделят с позиции и изявления в обществените мрежи, правят се с доста работа и тиха дипломация. Позиционирането и отбраната на ползите се ръководят от хора, които схващат процесите без повдигането на доста звук, добави тя.

Министърът на туризма уточни, че напъните на държавното управление са ориентирани към повишение на приходите и подобряването на имиджа на страната ни като благонадежден сътрудник.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР