Започваме подписка сред българите за спиране на сделката с ЧЕЗ

...
Започваме подписка сред българите за спиране на сделката с ЧЕЗ
Коментари Харесай

Нинова: Започваме подписка за спиране на сделката с ЧЕЗ

Започваме подписка измежду българите за прекъсване на договорката с ЧЕЗ и ще внесем искане в съда. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изказване след срещата си с чешкия дипломат за ЧЕЗ, съобщи „ Фокус “.

" От няколко дни с авторитетни адвокати по европейско право в България и на открито, както и с авторитетни адвокати по комерсиално право, обсъждаме и приготвяме внасянето на групов иск в съда, български или чешки, с цел да спре договорката. КЕВР споделят, че не могат, нямат отношение, че законът не разрешава. Комисия за защита на конкуренцията се ръководи от майката на народен представител от ГЕРБ. Какво можем да чакаме от тези институции? Затова ще се обърнем към съд, само че с цел да го създадем започваме подписка в цялата страна от български жители, клиенти на ЧЕЗ “, сподели Нинова.

" Искаме и почваме - обръщаме се към тези хора, който е склонен да съберем подписка, юристите да я оформят, да внесем един групов иск пред съдилищата и да желаяме от съда прекъсване на договорката. Това е трети вид, за нас вероятен. Започваме подписката в цялата страна “, съобщи Нинова.

По думите й задачата е прекъсване на договорката.

„ Както знаете по наше искане организирахме среща с чешкия дипломат, за което му благодаря. Той помоли да не разказвам отново обществено диалога ни, само че ще ви осведомявам за нашата позиция, изразена пред него. Връчихме му публично писмо, адресирано до премиера на Чехия Андрей Бабиш, в което показваме позицията на Българска социалистическа партия по отношение на продажбата на ЧЕЗ “, сподели Нинова и разясни, че тя от 2004 година не е променяна.

„ Задаваме и въпроси към чешкото държавно управление с очакване да получим отговори, а те са - спазено ли е чешкото законодателство при прекачване на компанията, какви гаранции са дадени, от кои банки, от кои офшорни компании са се заели със договорката “, сподели Нинова и зави, че измежду въпросите е и дали ЧЕЗ е изпълнила уговорката си по контракта да уведоми българското държавно управление.

„ Освен това обаче отговорността за случилото се не е на държавното управление на Чехия, а на държавното управление на България и персонално на Бойко Борисов. Последните дни се оплетоха в неистини, през вчерашния ден министър председателят беше компрометиран в неистина и от чешкия министър председател. От чешка страна бе изобличена лъжата на ГЕРБ, че Българската банка за развиване няма отношение към договорката “, разяснява Нинова.

„ Традиционно хвърли виновността на различен и сподели, че някакви гадове желаят да го смъкват от власт. Кого наричате гадове, господин Борисов, тъй като 2013 година ви смъкна българският народ с митинги? Онези, които изгоряха като факли и те ли са гадове? “, попита водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея най-малкото, което може да направи министър-председателят е да се извини на българите. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР