Започваме кампания, която ще цели възможно най-бързото сваляне на отказите

...
Започваме кампания, която ще цели възможно най-бързото сваляне на отказите
Коментари Харесай

Захариева: Хора с добро визово досие да кандидатстват за визи за САЩ

Започваме акция, която ще цели допустимо най-бързото събаряне на отводите за визи под 3%. Хора, които нямат желание да пътуват до Съединени американски щати, само че са с положително визово досие, да аплайват за визи. Това сподели пред " Дарик радио " вицепремиерът Екатерина Захариева.

" Най-големият % отказани визи не идва от България, а от другите консулски служби на Съединени американски щати в Европа, където има огромни български общности ", посочи тя.

Екатерина Захариева споделя за признатите решение от Съвета на външните министри на Европейски Съюз и главното е, че Европейски Съюз ще предприеме по-активни дипломатически ходове за нормализиране на обстановката в Близкия Изток.

България и Европейски Съюз не дават оценка на убийството на иранския военачалник Сюлеймани. Основното е, че би трябвало да се понижи напрежението, акцентира Захариева.

Европейски Съюз желае опазване на нуклеарната договорка уточни още тя, като това е една от главните цели на външната политика на съюза.

Трябва да се мисли и дългорсрочно, акцентира тя, и попита, а какво вършим, в случай че нуклеарното съглашение се провали?

Същевременно позицията на Европейски Съюз е да се запазят постоянни връзката със Съединени американски щати, само че има разлики по метода, по какъв начин тъкмо да бъде принуден Иран да се преценява с интернационалната общественост.

НАТО и Съединени американски щати би трябвало да останат в Ирак, сподели Захариева.

Друга тематика в диалога бе обстановката в Либия и усложняването на ситуацията там и след решението на Турция да прати войски в помощ на държавното управление в Триполи.

Европейският съюз би трябвало да изпрати специфичен наблюдаващ за Близкия изток, сподели още Захариева.

В изявлението бе коментиран и въпросът за позицията на Съединени американски щати, изразена от върховен американски доплимат, че строителството на Балкански поток не е в полза на България, а обслужва геостратегическите ползи на Русия.

Захариева акцентира, че това е от дълго време известна позиция на Съединени американски щати, само че посредством терминала за полутечен газ в Александропулис в страната ще бъде доставян газ и от други източници и това е действителна диверсификация на доставките на газ за България. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР