Започваме да живеем в нов свят, Германия си отваря ТЕЦ-вете,

...
Започваме да живеем в нов свят, Германия си отваря ТЕЦ-вете,
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Урсула фон дер Лайен „отмени“ пазарната икономика

Започваме да живеем в нов свят, Германия си отваря ТЕЦ-вете, ние би трябвало да ги затваряме

Синдикат „ Подкрепа “ проучва на постоянния си конфедеративен съвет политическата конюнктура в страната в навечерието на парламентарните избори. Президентът Димитър Манолов предизвести, че устоите на този свят са сложени на риск.

„ Всички, които живеем в тук, сме мощно обезпокоени от протичащото се. Започваме да живеем в нов свят. Преди дни Урсула фон дер Лайен „ анулира “ пазарната стопанска система. Светът към този момент не е този на вчерашните клишета. Може би в този момент е моментът да отхвърлим тези, които знаем, че са безполезни и не работят за България. Можем да ги сменяем с нови “

„ Не съм сигурен, че не могат да се отделят пари за РЗИ-тата. Най-често първите отговори към протестиращите са “Не “ и „ Няма “, коментира Манолов днешния митинг на работещите в районните здравни инспекции, предаде .

От КТ „ Подкрепа “ са обсъждали също здравния и просветителния бранш. „ Здравеопазването би трябвало да престане да бъде търговия, а би трябвало да стане грижа “, уверен е Димитър Манолов.

В образованието се правят нелепости, тъй като по този начин се постанова, изясни той. „ Трябва да се раздра порочния кръг в образованието. Схемата е такава – „ дайте децата си при нас, с цел да получим пари “. Така се създават недъзи в образованието. Външни фактори му въздействат. Дава се опцията децата в учебно заведение да вършат каквото си желаят “.

Не бива да изоставяме ежедневните си проблеми, заслепени от външните фактори и закани, уверен е президентът на КТ „ Подкрепа “.

„ Има неща, на които би трябвало да повлияем. Например това, което се постановат на българската енергетика и е подбудено от идеологически фанатизъм. Имаме късмет, че към момента произвеждаме повече сила, в сравнение с използваме, освен това на релативно прилична цена “

Казват ни, че имаме проект за възобновяване и развиване, а против него ще вземем няколко милиарда лв., подсети синдикалният водач.

„ Съгласно него, когато Германия си отваря ТЕЦ-вете, ние би трябвало да ги затваряме. Направихме сметка, че за половин година нашата въглищна енергетика изкарва парите, планувани в този проект. Трябва ли да унищожаваме страната си, с цел да угодим на някой лаком олигарх, който желае да открадне няколко милиарда лв.?! “.

И при тази предизборна акция, както и предходните, Манолов заобикаля срещите с политици. „ В България няма спор за политика. Най-много се лъже след лов и преди избори, споделя Бисмарк “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР