Започвам с думите на министър Петя Аврамова - тол системата

...
Започвам с думите на министър Петя Аврамова - тол системата
Коментари Харесай

Данчев: Тол системата не проходи, тя "прокуца"

" Започвам с думите на министър Петя Аврамова - тол системата била проходила. Смятам, че за всички ще е по-честно да кажем, че тол системата " прокуца ", съобщи депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Димитър Данчев на конференцията. Той обърна внимание, че още от септември предходната година е трябвало да проработи тол системата, само че ръководещите отсрочили нейния старт, с причините, че било нужно системата да премине сполучливо режим на тестова употреба.

" Днес, преди няколко часа, научихме от шефа на тол ръководството проф. Олег Асенов, че системата е сложена в нов режим - на асистирано правоприлагане. Една година и два месеца имаше държавното управление да актуализира листата за облагане с винетни такси на пътищата в страната. Днес, още веднъж от проф. Олег Асенов, научихме че АПИ е похарчила 1,3 млн. лева от парите на българските данъкоплатци... да мести пътни знаци. Как ги е местила, без това да бъде конкретизирано с общините, изобщо не ни е ясно и оставям да отговорят от АПИ ", продължи по тематиката Данчев.

Депутатът на Българска социалистическа партия акцентира, че от през вчерашния ден стартиралата тол система за събиране на пътни такси от тежкотоварните транспортни средства и рейсове била в редовност едвам няколко часа. Според думите на самия началник на тол системите, проф. Олег Асенов, се наложило системата да бъде обновявана два пъти в границите на 24 часа. Данчев съобщи, че Българска социалистическа партия смята за значимо час по-скоро GPS тракерите да бъдат интегрирани към тол системата, тъй че да може най-накрая да стартира естественото отчитане на изминатите дистанции от хората. Те били бавени по границите и по други обитаеми места в страната поради основания от АПИ безпорядък и вълнения по пътищата в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР