Започвам отчета за третата седмица с информация за обстановката в

...
Започвам отчета за третата седмица с информация за обстановката в
Коментари Харесай

Терзиев отчете над 750 тона извозени клони и дървета след снежното бедствие

" Започвам доклада за третата седмица с информация за ситуацията в София. И тази събота и неделя над 30 екипа на Столичната община и сметопочистващите компании работиха без спиране, с цел да разчистят провалите във всички квартали на града след интензивния снеговалеж ", осведоми Терзиев.

Централната градска част, главните транспортни коридори и трасета на градския превоз са почистени . Забавяне има в регион " Илинден ". Приключва работата и в парковете в София. " Южен парк " 3 и " Борисовата градина " са обезопасени, извозването на клони там ще продължи и в идващите дни, оповестява столичният кмет.

Той напомня, че стартира дълго чаканото уголемение на третата линия на метрото . Новата права ще минава през кв. " Слатина " и ще стига до " Цариградско шосе ". С нея се чака трафикът да бъде понижен с към 8800 автомобила на ден, а качеството на въздуха в региона да се усъвършенства доста.

През миналата седмица Терзиев назначи краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на общинското дружество " Столично дружество за отнасяне на боклуци " (СПТО). Николай Савов поема ръководството, откакто предходната седмица се разделихме с досегашния шеф заради открити недобри управнически способи и практики, показва столичният кмет.

Снимка: Facebook страницата на Васил Терзиев

Уличното осветяване в София е била тематика на срещата му със Столичния инспекторат, представители на Дирекциите " Аварийна помощ и предварителна защита ", " Транспорт " и изпълнителния шеф на " Улично осветяване ".

" Възложих им да създадат информация за всички неработещи лампи и да сформират проект за деяние за по-добро осветяване в София . Обсъдихме по какъв начин да подобрим и системата за подаване и реагиране на сигнали за неработещи улични лампи, обобщава Терзиев.

Заместник-кметът в направление " Зелена система, екология и земеползване " свика среща с краткотрайно изпълняващия длъжността шеф на " Екоравновесие ", депутати, общински съветници, неправителствени организации, представители на Българската академия по сигурност на храните. Поводът - сигнали от жители и репортажи за неприятните условия за безстопанствените животни в общинската клиника и в един от приютите, показва Васил Терзиев.

Кметът е изискал от всички компании, които вземат участие в почистването на града от клони и дървета, ежедневно да изготвят и предават отчети какво е свършено във всеки един регион на столицата.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР