Започвам да мисля, че от „Има такъв народ” изобщо не

...
Започвам да мисля, че от „Има такъв народ” изобщо не
Коментари Харесай

Нинова: Предварително е имало замисъл този мандат да не се състои

" Започвам да мисля, че от „ Има подобен народ” въобще не са имали планове да вземат участие в съставянето на държавно управление. Предварително е имало план този мандат да не се състои. Има Такъв Народ имитираха, има нещо, което форсира тези процеси - приемането на антикорупционния закон и излъчването на Рашков за ръководител на КПКОНПИ ".

Това разяснява в „ Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Според нея всеки може да приказва в партията си каквото реши, а Христо Иванов ѝ се е обадил, с цел да се извини.

" Органите на Българска социалистическа партия ще решат дали ще бъде върнат мандатът. Има Такъв Народ употребиха записа на Демократична България като мотив да изоставен договарянията. Христов Иванов им го даде.

От яростта, политическото озверяване и експанзията на ГЕРБ и Движение за права и свободи се вижда, че имат същински боязън да не се случи битката с корупцията посредством смяната в КПКОНПИ. Уплашиха се и взеха решение да пернат Има Такъв Народ.

Не сме обсъждали или приемали решения да изчезне името на Рашков от програмата, Има Такъв Народ я получиха и я върнаха без неговото име ", уточни тя. И посочи, че срокът на мандата е мотив за нападки към Българска социалистическа партия.

" Миналата година отново имаше апели към нас, само че тОтава бяха да не връщаме мандата. Никой тогава не заплашваше с кръв, в случай че не се върне мандатът. Всички тогава ни молеха да го задържим и не се замисляха за Конституцията. Сега за какво е тази разлика? Заради последните 7 месеца. Разбраха, че няма да има амнистия за обири, задкулисие и корупция ", съобщи вицепремиерът в оставка.

По думите ѝ не са водени диалози Има Такъв Народ да нямат министри в възможен нов мандат. " Никой от сътрудниците не е поставял такова изискване. Това, че се върти в диалог на Демократична България, не значи, че е вземано решение по този въпрос ", безапелационна бе Нинова. И добави, че записът на Демократична България не е мотив за отдръпване от договарянията.

„ Явно до момента в който ние сме говорили за политики и стратегии в главите на други са се въртяли постове “, счита Нинова.

В понеделник Българска социалистическа партия привиква изпълнително бюро и тогава с сътрудниците ще решим какво вършим с получения мандат – връщаме ли го, изпълняваме ли го, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Единственото, с което ще се съобразим, е Конституцията. Когато решим, ще се обадя на Кирил Петков и Асен Василев и ще ги уведомя, сподели Нинова.

Тя подсети, че главният закон не споделя категорично какъв брой време може да се държи третия мандат и единствено по прилика с първите два се счита, че срокът е 7-дневен.

" Но аз не разбирам тези приказки на опозицията, че щели да стачкуват. Миналата година през септември имахме аналогичната обстановка - третият мандат беше у нас. Но никой не протестираше, в противен случай - имаше претенции да приемем един или различен закон. Нали помните какъв брой време го държахме - 11 дни. И никой не стачкува ", напомни Нинова.

Тя сподели отрязъци от вестниците, в които написа, че тогава президентът Румен Радев призовал също да се одобряват първо значими решения за приближаващата зима.

" Сега Конституцията е същата. Различното е, че останалите схванаха, че ще има същинска битка с корупцията ", заключи Нинова.

Тя заяви още, че по време на последните договаряния за министър председател е обсъждан само Асен Василев, само че това съгласно нея надали била повода за отдръпването на Има Такъв Народ от договарянията.

" Приветствам напъните на Кирил Петков да търси други възможности на доставките на газ. Има паника във връзка с обезпечаването му ", означи водачът на Българска социалистическа партия. И разкри, че при работещи парламент и КЕВР могат да бъдат решени ограничения за справяне с високите цени.

" Едната е за две цени - за по-малко ползване за по-бедните хора и по-високото - за тези с басейните и палатите. Ако няма ръководител, това не може да се реши. Ключов детайл е избор на ръководител на КЕВР ", означи Нинова.

Очаквайте детайлности

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР