Започва задълбочено проучване относно намерението на Юнайтед Груп България ЕООД

...
Започва задълбочено проучване относно намерението на Юнайтед Груп България ЕООД
Коментари Харесай

КЗК проучва намерението на Юнайтед Груп“ да придобие Вива Корпорейт България“

Започва задълбочено изследване по отношение на желанието на " Юнайтед Груп България " ЕООД да придобие директен едноличен надзор върху " Вива Корпорейт България " ЕООД и заобиколен едноличен надзор върху " Булсатком " ЕООД и неговите дъщерни сдружения . Това оповестиха от Комисията за отбрана на конкуренция (КЗК, Комисията)Решението за осъществяване на следствието е взето през вчерашния ден.

От Комисия за защита на конкуренцията са открили, че договорката води до хоризонтално припокриване на пазарите на дребно на разпространяване на ТВ стратегии и на даване на закрепен достъп до интернет. Предвид събитието, че придобиващата надзор група, посредством " Нова Броудкастинг Груп " ЕООД, продава на едро права за разпространяване на телевизионни стратегии, който се явява горестоящ пазар на разположения надолу по веригата пазар на разпространяване на ТВ стратегии на дребно, договорката поражда и отвесни резултати.

Комисия за защита на конкуренцията смята за належащо да бъде осъществено задълбочено изследване, което ще й разреши да направи своите крайни изводи по отношение на резултата на договорката върху конкуренцията на засегнатите съответни пазари.

В решението се показва, че по думите на " Юнайтед Груп " задачата на договорката е, от една страна, разширение на комерсиалното наличие на групата Юнайтед Груп в България, а въпреки това, даване на по-качествени услуги в интерес на клиентите на " Булсатком " и " Интернет Груп ".

" Юнайтед груп " купува " Виваком "

Вероятно за 1,2 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР