Започва вторият учебен срок, а в училище се връщат учениците

...
Започва вторият учебен срок, а в училище се връщат учениците
Коментари Харесай

Облекчиха процедурите за карантиниране на паралелки

Започва вторият образователен период, а в учебно заведение се връщат учениците от 1 до 6 клас, както и тези от 8, 9 и 11 клас. От през днешния ден са облекчени процедурите за шефовете на учебни заведения, с цел да могат да карантинират паралелки. Това заяви в ефира на началникът на районното ръководство на образованието за София-град Ваня Кастрева.

" 700 възпитаници са диагностицирани към вчерашния ден като заболели от Covid-19. За рамките на София това е един добър %. Директорите ще имат опция непосредствено, вкарвайки в системата информация за болен възпитаник или учител, автоматизирано те самите да пуснат заповед за карантиниране на паралелката. В положителната връзка с родителите това ще бъде още една причина за ограничение на covid епидемията ", посочи Ваня Кастрева.

1000 възпитаници в София се образоват в електронна среда по избор на родителите, добави началникът на РУО София-град. По думите й, над 48% от учителите са имунизирани, като за последните 180 дни има 30% преболедували. Ваксинираните възпитаници в прогимназиален курс са 7%, а в гимназиален - малко над 9%, добави тя. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР