Започва всеобща атака срещу сърбите. Сърбия е притисната до стената.

...
Започва всеобща атака срещу сърбите. Сърбия е притисната до стената.
Коментари Харесай

Вучич: Предстои всеобща атака срещу сърбите, искам спешен разговор със Столтенберг

Започва всеобща офанзива против сърбите. Сърбия е притисната до стената. Това съобщи сръбският президент Александър Вучич на днешна конференция, представен от " Данас ".

Според него, откогато Курти е поел властта, са задържани още двадесет сърби, част от чиито имена той загатна.

„ Тази акция беше деликатно готова. Първо, беше осъществена цялостна криминализация на сръбския народ благодарение на непознати и локални медии, подкрепяни от непознати служби “, сподели той.

По думите му тече и втора част от акцията, с която се пробват да сплашат популацията на север.

Той изброи нейните аспекти, които са, както сподели, „ опитите да предотвратят построяването на барикади, вноса на артикули от Сърбия, да внесат цялостен боязън във всеки сръбски дом и да осуетят наличието на бедните сърби които желаят да угодят непременно на окупатора “.

Вучич сподели и карта на улиците, където са ситуирани силите за сигурност на Прищина.

Той загатна серия от хипотетични офанзиви против службите за незабавна помощ в северната част на Косово за „ да се заплаши сръбският народ “, осъществени от косовското държавно управление.

„ Искам да кажа на интернационалната общественост, че сме чакали образуването на ОСО и няма някакъв сериозен развой в тази посока. Чакахме и освобождението на почтени хора, само че нищо още не се е случило. В сходство с всичко това ние сме подготвени да продължим диалозите. Ясно е, че Сърбия е притисната до стената “, сподели той.

Затова, сподели президентът, идната седмица той ще изиска незабавен диалог с шефа на НАТО Йенс Столтенберг, с цел да опише обстановката и да каже какво е допустимо и какво не, а незабавно по-късно Сърбия ще изиска за първи път привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като се има поради, че животът на сърбите е заплашен.

Следващата седмица ще се подпише и възбрана за експорт на оръжия, машини и муниции от Сърбия, сподели още президентът, представен от сръбския " Телеграф ".

По думите му националният интерес на Сърбия е да се отбрани от възможна експанзия.

" И би трябвало да бъде направено всичко належащо, с цел да бъдем готови при положение на експанзия против Република Сърбия. Извършват се всички логистични подготовки ", сподели Вучич.

Той означи, че във връзка с възбраната за експорт на муниции и оръжия ще се ревизира положението на договорите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР