Започва утре ваксинацията срещу COVID-19 в болниците в Пловдив и

...
Започва утре ваксинацията срещу COVID-19 в болниците в Пловдив и
Коментари Харесай

Общо 603 медици ще бъдат имунизирани в Пловдив и областта

Започва на следващия ден имунизацията против COVID-19 в лечебните заведения в Пловдив и региона, като общо 603 медици ще бъдат ваксинирани. За 5-ти регион, в който влизат областите Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали, са планувани 1100 ваксини. Това заяви доктор Ваня Танчева, шеф на РЗИ Пловдив.
Организацията на регионално равнище е направена. Лечебните заведения, в които стартира ваксинирането са двете държавни лечебни заведения - УМБАЛ "Свети Георги " и УМБАЛ "Пловдив ", 4-те общински - МБАЛ "Свети Мина ", МБАЛ "Свети Панталеймон ", лечебните заведения в Раковски и Асеновград и 6-те частни - УМБАЛ "Каспела ", УМБАЛ "Пълмед ", УМБАЛ "Еврохоспитал ", МБАЛ "Св. Иван Рилски ", МБАЛ "Централ Хоспитал " и "Медлайн Клиник ", изясни регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб /ОКЩ/ Дани Канзирева.
По думите й единствено на 27 декември 163 медицински лица от 12-те лечебни заведения в Пловдив и региона ще бъдат ваксинирани с имунизацията на "Pfizer " и "BioNTech ". През идващите четири дни ще бъдат имунизирани още 440 медици или общо - 603-ма в града и региона, посочи регионалният шеф. Паралелно с това в имунизационния кабинет в РЗИ - Пловдив, против Коронавирус ще бъдат имунизирани медици от Спешна помощ, доболничната помощ и лекари от инспекцията. В четири от лечебните заведения при слагането на първите ваксини, с цел да поддържат лекарите ще участват регионалният шеф Дани Каназирева и кметът на Пловдив Здравко Димитров.
Първата ваксина ще бъде сложена в 10.00 часа в УМБАЛ "Свети Георги ", където са и най-вече искащите да бъдат ваксинирани - общо 200 лекари, сестри и санитари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР