Започва цялостна реконструкция на ул. Опълченска“Улица Опълченска“ ще бъде ремонтирана

...
Започва цялостна реконструкция на ул. Опълченска“Улица Опълченска“ ще бъде ремонтирана
Коментари Харесай

Започва цялостна реконструкция на ул. „Опълченска“

Започва цялостна реорганизация на ул. „ Опълченска “
Улица „ Опълченска “ ще бъде ремонтирана изцяло в сектора от кръстовището с бул. „ Сливница “ до бул. „ Тодор Александров “. Реконструкцията ще стартира на 16 юли. Това оповестиха от Столична община.
Строителните действия ще започват от кръстовището на ул. „ Опълченска “ и бул. „ Сливница “,
в това число мостовото оборудване над р. Владайска. Дължината на целия сектор е към 715 м.

От Следствен отдел към окръжна прокуратура показват, че се планува реорганизация на инженерната инфраструктура. Ще бъдат построени нови тръбни мрежи, канални и водопроводни клонове.
Ще се обнови и електроразпределителната мрежа.
Планирано е да се извърши и преустрояване на тролейбусната контактно-кабелна мрежа, както и реорганизация на трамвайния релсов път при кръстовището на ул. „ Опълченска “ и ул. „ Пиротска “.

Пътното платно на ул. „ Опълченска “ ще бъде актуализирано и разширено, като габаритът на главното трасе ще е с пътни платна 22 м,
който включва по 3 ленти за придвижване в посока,
като едната от тях ще бъде единствено за градския превоз, и разграничителна линия – 1 м. Ще бъдат построени нови тротоари според съществуващото застрояване и регулация. Ще се построи ново улично осветяване, двустранно ситуирано по пътното платно.
Строителните работи ще бъдат осъществени с краткотрайна организация на придвижване
и смяна на част от линиите на градския превоз, за което ще предоставим в допълнение подробна информация. От столична община разясняват, че ремонтните действия ще продължат близо осем месеца. След ремонта ще бъдат засадени нови 50 широколистни дървета.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР