Започва трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал

...
Започва трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал
Коментари Харесай

Нови 55 млн. лева са предвидени за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки

 Започва трета фаза на програмата за поддръжка с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните ограничения бизнеси, оповестяват от Национална агенция за приходите. Предвидени са нови 55 млн. лв. за обезпечаване на оборотен капитал посредством безплатни средства по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020. До момента са изплатени близо 120 млн. лв. по първите две етапи на програмата, прецизират от приходното ведомство.

Трета фаза на програмата е обвързвана с удължение подпомагането със средства за оборотен капитал на компаниите с прекратени действия или обекти за интервалите от 22 до 31 март 2021 година или до разнообразни дати през април 2021 година, съгласно заповедите на министъра на опазването на здравето. Формулярите за кандидатстване в трета фаза ще се подават още веднъж по електронен път през Портала за е-услуги на Национална агенция за приходите и е-услуга " Подаване на документи за поддръжка посредством оборотен капитал за МСП, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения “. Крайният период за кандидатстване е 22 юни 2021 година

От Национална агенция за приходите поучават претендентите, които желаят инспекцията за допустимост на посочените кодове на икономическа активност, според КИД-2008, да се прави по отношение на данните от годишните доклади за активността на предприятията за 2020 година, да подадат докладите си в Национален статистически институт преди да аплайват за поддръжка посредством оборотен капитал за МСП.

Допълнителни уточнения за използваните интервали за кандидатстване, периоди и формуляри за присъединяване във фаза три ще могат да бъдат открити в профилираната графа " Подкрепа посредством оборотен капитал “ на интернет страницата на Национална агенция за приходите от понеделник идната седмица. Информация и подпомагане клиентите могат да получат и на e-mail [email protected] или на осведомителния телефон на Национална агенция за приходите 0700 18 700.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР