Започва традиционната акция “Зима. У нас тя ще е за

...
Започва традиционната акция “Зима. У нас тя ще е за
Коментари Харесай

Започва акция Зима, глобите за неизправност на автомобила са от 50 до 500 лева

Започва обичайна акция “Зима ”. У нас тя ще е за 29-ти път, разгласи ръководителят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) Емил Панчев.

В последните три сезона тежките произшествия стават все по-вече, уточни той.

По думите му предходната зима са починали 157 индивида. Касапницата на пътя би трябвало да спре, сподели Панчев.

Димитър Мичев от " Пътна полиция " съобщи, че тази година ще има нулева приемливост към всеки извършител. В момента близо 10 000 индивида имат права да пишат актове.

Всекидневно 770 екипа работят в страната, а 10 % от тях са в София.

Акцията е разграничена на три стадия.

В първия фокусът е върху колите, във втория върху пешеходци и пасажери, а в третия върху безвредното шофиране.

Глобите

По време на акцията ще бъдат налагани санкции от по 50 лв. санкция за гуми с грайфер под 4 мм. Оказва се, че санкциите може да стигнат до 500 лв. според от риска и неизправностите по автомобила.

" Автомобилна администрация " ще ревизира техническата валидност на камиони и рейсове. Акцент тази година ще е директният трафик. С всяка година той пораства, демонстрира статистиката.

От 27 ноември до 2 декември всички центрове на Съюза на българските автомобилисти (СБА) и сервизите на вносителя на коли " Мото-Пфое " ще правят безвъзмездна инспекция на колите за зимата.

Мария Ботева от “Пътна полиция ” регистрира, че предходната година в границите на акция “Зима ” са тествани 128 159 транспортни средства. Леките коли са над 108 хиляди, 15 941 камиона също са били тествани.

Почти 5000 са установените неизправности. Най-честата неправда е нередовност на светлинните системи. В 168 случая са открити износени или раздрани гуми.

Съставени са над 8000 акта, издадени са над 36 000 фиша. Спрени са от придвижване 397 коли.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР