Започва традиционната акция Зима, която ще продължи от 1 до

...
Започва традиционната акция Зима, която ще продължи от 1 до
Коментари Харесай

Старт на акция Зима, пътните полицаи ще следят и за каруци и тротинетки

Започва обичайна акция " Зима ", която ще продължи от 1 до 30 ноември. Целта е да бъдат готови всички транспортни средства за зимата. Освен това пешеходците също би трябвало да бъдат по-внимателни, тъй като тъмната част на денонощието е по-голяма, а пътищата стават хлъзгави, разгласи заместник- шефът на националната полиция Борислав Муеров.
Още по темата
Пътна полиция ще следи за светлини, гуми и отразителни знаци.

Акцията ще бъде на три стадия. Първият е до 10 ноември. Ще бъдат проверявани регистрации и светлини на коли, каруци, тротинетки и колела, сподели началникът на Пътна полиция Калоян Драганов. Той напомни, че в тъмната част всички колоездачи и ръководещите тротинетки би трябвало да са с жилетки, оповестява Българска телеграфна агенция.

Втората десетдневка е ориентирана към правата на пешеходците. Пътната полиция ще следи за вярно секване и лишаване на преимущество.

В учебните заведения и детските градини също ще има акции.

А от 21 до 30 ноември стартира надзор за техническото положение на транспортните средства и фаровете, сподели Драганов.

Oт 15 ноември всички без зимни гуми или такива с грайфер под 4 мм ще бъдат глобявани. СБА дава опция до 7 ноември за безвъзмездна инспекция на техническото положение на автомобила.

С 16 са по-малко починали през октомври тази година, по отношение на същия месец на предходната, сочи статистиката.

Акцията е взаимна на няколко институции.

Заместник генералният шеф на БЧК Надежда Тодоровска напомни, че постоянно аптечката в колата е подценявана. Според нея в интервал сред 3 и 5 години би трябвало водачите да минават наново през курсовете по първа помощ.

Директорът на автомобилна администрация Бойко Рановски прикани водачите да бъдат толерантни.

От Агенцията по пътна сигурност поучават водачите да трансформират държанието си на пътя, да карат със съобразена скорост и да съблюдават отдалеченост.

АПИ към този момент е сключила близо 30 контракта за поддържане на пътната конюнктура.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР