Започва строителството по модернизацията на жп възел Пловдив, който е

...
Започва строителството по модернизацията на жп възел Пловдив, който е
Коментари Харесай

Започва един от най-важните и мащабни проекти в Пловдив!

Започва строителството по модернизацията на жп възел " Пловдив ", който е измежду най-важните железопътни връзки в България, с огромно регионално-икономическо и стратегическо значение. Официалната гала " първа копка “ по осъществяване на плана ще се състои през днешния ден от 13,30 часа на ІІ-ри перон на Централна гара Пловдив.

С реализацията на плана доста ще се понижат тапите при автомобилния трафик и нездравословното влияние върху околната среда в град Пловдив и района. Ще се сътвори опция за повишение на скоростите за пътешестване с железопътен превоз по главното направление на Коридор " Ориент/Източно - Средиземноморие “ от Европа през Сърбия към Турция и Черноморието. 

Комуникационно-транспортният пробив под Централна жп гара ще свърже южните квартали на града с центъра. Трасето на пробива е съобразено и следва плануваното в общия организационен проект на гр. Пловдив подземно прекосяване от бул. " Васил Априлов “ към бул. " Македония “ под региона на гаровия комплекс. Ще бъдат построени и комфортни отвесни пешеходни връзки.

Стойността на контракта е е 89 028 245,95 лв. без Данък добавена стойност. Изпълнител е Обединение " Проект Пловдив “ ДЗЗД, включващо компаниите " Трейс Груп Холд “ АД и " Балкантел “ ООД.

Обект " Модернизация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и създаване на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив “ е част от план " Развитие на железопътен възел Пловдив “ и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР