Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище

...
Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище
Коментари Харесай

Започва строителството на 1000 нови паркоместа на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на летище София, който ще обезпечи 1000 нови паркоместа. Това съобщи заместник-министърът на превоза и известията Анна Натова по време на старта на строителните действия. Тя уточни, че след приключването на този план ще стартира и дълго чаканият от всички главен ремонт на закрития паркинг.

„ С построяването на всички паркинги общият брой на паркоместата ще нарасне на 1800. Това ще подсигурява по-доброто обслужване на пасажерите и гостите на летище София ", разгласи заместник-министър Натова. Тя акцентира, че тези планове са част от първия петгодишен капиталов проект, който концесионерът би трябвало да извърши до края на 2025 година, като общо вложенията за този интервал са 143 млн. лв.. „ До края на предходната година концесионерът е вложил 54 млн. лв., а за тази година плануваните средства са 49 млн. лв. ", добави Натова.

Заместник-министърът съобщи, че чака летищният оператор да резервира положителния ритъм на осъществяване на капиталовата стратегия. „ Реализирането на плануваните планове ще трансфорат летище София в съвременно, конкурентоспособно и желано европейско летище ", означи Анна Натова.

Участие в събитието взеха още основният изпълнителен шеф на СОФ Кънект Хесус Кабайеро, кметът на регион Слатина Георги Илиев, представители на Столична община и на компанията реализатор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР