Започва шести ден от антиправителствените протести в столицата. Десетки хиляди

...
Започва шести ден от антиправителствените протести в столицата. Десетки хиляди
Коментари Харесай

Протестите срещу властта: Начало на ден 6

Започва шести ден от антиправителствените митинги в столицата. Десетки хиляди жители желаят оставката на държавното управление и скандират ”Мафия ” под прозорците на властта. Очаква се да стане ясно по какъв начин ще протече митинга и дали ще има шествие, както през миналите няколко дни.
Все повече хора се събират на жълтите павета. Под прозорците на властта през вчерашния ден застанаха над 30 000 души.

ФрогНюз напомня, че напрежението ескалира фрапантно след опита за десант с гумена лодка от страна на някогашния правосъден министър Христо Иванов, който се опита да дебаркира с гумена лодка на плажа в парк " Росенец ". Той обаче бе посрещнат от гардове на НСО, които го избутаха.

Последва остра реакция, а напрежението фрапантно ескалира след решението на прокуратурата да влезе в постройката на Президентството, с цел да арестува двама чиновници от администрацията на Румен Радев. Граждани се стекоха пред фонтана, с цел да защитят институцията. Те бяха безапелационни, че има невиждано тъпчене на Конституцията.

След въпросните дейности избухнаха големи митинги. Вълната не стихва шести следващ ден. В началото имаше и конфликти в полицията. Твърди се, че протестиращите са платени. Кобинетът " Борисов 3 " тиражира версията за проведена офанзива от страна на опозицията. Голяма част от стачкуващите обаче се разграничиха от политическите обединения и обявиха, че желаят смяна. На митингите има и доста младежи.

Вчера демонстрации имаше и пред Министерство на вътрешните работи, където Христо Иванов и симпатизанти на " Демократична България " желаеха оставката на вътрешния министър Младен Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР