Започва ремонтът на 17,5 км от обходния път I-1 през

...
Започва ремонтът на 17,5 км от обходния път I-1 през
Коментари Харесай

Започва ремонт и на обходния път през Витиня

Започва ремонтът на 17,5 км от обходния път I-1 през Витиня, оповестиха от пресцентъра на Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Текущите действия на пътя Ботевград - София, които ще бъдат изпълнени, са в сектора от кръстовището на път I-1 с път II-17 до местността Витиня. Трасето е в доста неприятно положение, а сега по него минава тежкотоварният трафик поради ремонта на тръбата за Варна на тунел " Ечемишка " и на виадуктите при 33-ти и 34-ти километър на автомагистрала " Хемус ".

Това постанова предприемането на незабавни аварийно-възстановителни работи, с цел да се обезпечи безвредното прекосяване на камионите по правата от първокласния път, означават от АПИ.

Срокът за довеждане докрай на ремонта е до 31 май.

Предвидено е осъществяването на местни поправки, фрезоване и изкърпване на настилката в целия сектор, машинно полагане на асфалтова примес по цялата широчина в обособени сектори. Дейностите са предоставени на пътното сдружение, което дава отговор за поддържането на републиканските пътища на територията на Софийска област - ДЗЗД " Политическа партия София ". Стойността на плануваните работи е 787 620 лева с Данък добавена стойност и средствата са от бюджета на АПИ.

По време на ремонтните работи придвижването на тежкотоварния трафик по сектора в ремонт няма да се стопира.

Пътноподдържащото сдружение ще сътвори краткотрайна организация за сигурност на придвижването, като камионите ще минават по сектора от път I-1 с изчакване в платното, в което не се правят строителни работи.

В идващите месеци ще се ремонтират и 4 виадукта на автомагистралата.

Продължава и ремонтът в тръбата за Варна на тунел " Ечемишка ". Крайният период за довеждане докрай на строителните работи в оборудването е началото на юли. На обекта дълго време не се работеше, само че, след решението на Народното събрание от 20 април, се даде опция работата да продължи. Ремонтно-възстановителните работи, които се извършват, са свързани с създаване на новата хидроизолация и облицовката на оборудването от торкрет бетон, работи се по построяването на електроинсталациите.

Ремонтни работи сега се правят и в платната за Варна на три виадукта - при 33-ти, 34-ти км и 35+144-ти км, които са в недобро техническо положение. В момента се работи по долното строене на оборудванията - ремонт на ригели, стълбове, устои и т. н.

Предстои и ремонт на долното строене на виадукта при 34-ти км, в платното за София. Предвижда се той да продължи до 20 дни. По време на изпълняваните действия придвижването на леките коли ще се прави в двете посоки в същото платно. Целта е след довеждане докрай на ремонта на оборудването в платното за София на Автомагистрала " Хемус " да бъде върнато придвижването на тежкотоварния трафик.

Предвиден е и ремонт на пътното платно и връхната структура на виадуктите в посока Варна. Строителните действия в платното за придвижване ще стартират, откакто приключи ремонтът на път I-1 през Витиня. Тогава ще се ограничи придвижването в платното за Варна на Автомагистрала " Хемус ", с цел да се ремонтира пътното платно на виадуктите при 33-ти, 34-ти, 35+144 и 35+760 километър. Автомобилният трафик ще минава в двете посоки в платното за София.

Очаква се възстановителните действия на 4-те виадукта на Автомагистрала " Хемус " да приключат до края на септември т. година Ремонтът на оборудванията е на стойност близо 58 млн. лева и средствата са от бюджета на АПИ.
иня§
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР