Започва разширяването на базата на ППМГ Акад. Иван Ценов“ във

...
Започва разширяването на базата на ППМГ Акад. Иван Ценов“ във
Коментари Харесай

Започва разширяването на базата на ППМГ-Враца

Започва разширението въз основата на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ във Враца, заяви зам.-кметът Цветан Стойчков по време на прескоференция.
„ Природо-математическата гимназия е единственото учебно заведение в града ни, което към момента има двусменен режим. Целта на новия план е това нещо да се промени и учениците да се образоват единствено в първа промяна “, сподели той.
Към главния учебен корпус ще бъде пристроена още една постройка, която ще се намира паралелно на улица „ Иваница Данчов “. Новият корпус ще разполага с 6 класни стаи и  STEM /Science, Technology, Engineering, Maths/ център. Основата и новата постройка ще бъдат с топла връзка, което няма да постанова излизането на учениците в двора. 
Вече има определена фирма-изпълнител по плана, която е „ Стройгруп 5 “ ЕООД. Срокът за осъществяване по контракт е 400 календарни дни. Към момента се изготвя план, който би трябвало да е подготвен до 60 календарни дни. 
„ Ако всичко върви по проект, се чака строителството да стартира напролет и с грубият градеж да се завърши до 15 септември. Така оптимално ще се избегне неудобството при учениците по време на занятията “, сподели зам.-кметът Александър Владимиров.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР