Започва проверка заради смъртта на майка и новороденото й в

...
Започва проверка заради смъртта на майка и новороденото й в
Коментари Харесай

Започва проверка заради смъртта на майка и новороденото й

Започва инспекция поради гибелта на майка и новороденото й в Луковит. В понеделник стартира и изключителна ревизия от медицински одит, с цел да се откри има ли отговорни лица. 

Бебето е роденото на 26 януари и е умряло на 11-тия ден след раждането, споделя през сълзи бабата.

“Бебенцето се роди 3 кг без проблеми. Неонатолог на момента! Наддавало е на килограми. Живо, крепко бебе, майка без недоволства. Без нещо, което да ни тормози ”, споделя доктор Йордано Икономов, шеф на АГО в Бяла Слатина. 

Седмица и четвърт след раждането си обаче бебето стопира да се храни и два дни по-късно умира в кола за спешна помощ на път към болничното заведение в Ловеч, съобщи Нова тв.

По думите на бабата детето е отровено от кърмата на майката, тъй като лекарите не запомнили да отстранен плацентата. 

Лекарите в Бяла Слатина настояват, че това е невероятно. Три дни след гибелта на бебето майката също стопира да се храни и да пие вода. Близките още веднъж търсят болничното заведение в Бяла Слатина.

“Жената беше с кръвно 40 на нула. С един ендотоксичен потрес. Аз не мога да го предсказвам. Стабилизирахме я. Възстановихме кръвното налягане 80 на 40. И дамата беше за реанимация от по-високо равнище ”, споделя доктор Икономов. 

Затова я транспортирали към Плевен с кола за спешна помощ. Според близка на умрялата родилка, дамата е стояла в колата за спешна помощ 4 часа. 

Близките й настояват още, че даже са събрали хора, които да дарят кръв. 

Има ли виновност на лекари, забавена здравна помощ или не, това ще стане ясно от инспекциите на медицинските управляващи и формираното досъдебно произвеждане за гибелта на бебето и майката.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР