Започва проверка на всички мостове в страната, съобщиха от пресслужбата

...
Започва проверка на всички мостове в страната, съобщиха от пресслужбата
Коментари Харесай

Започва проверка на всички мостове в страната

Започва инспекция на всички мостове в страната, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Състоянието на мостовете в страната ще бъде тествано, с цел да бъдат разпознати характерните проблеми по тях и да се потърси оптимално бързо решение, съобщи министър председателят акад. Николай Денков от трибуната на Народното събрание.

Министърът на районното развиване и благоустройство Андрей Цеков към този момент е упълномощил на ръководителя на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да провежда инспекции на мостовите уреди и да приготви отчет в период до 45 дни. 

Направен е оглед на вредите в 56 потърпевши обекта в община Царево, сподели министър председателят

Междуведомствена експертна комисия, образувана през днешния ден със заповед на премиера, би трябвало да огледа вредите и в 14-дневен период да показа отчет с главните аргументи за нещастието в община Царево и рекомендации за отбягване на сходни нещастия в бъдеще.

Николай Денков опроверга изказванията, че язовирите – „ Хаджи Яне “ и „ Потурнашки ”, които са в непосредствена непосредственост, са с откъснати страни. Те са минали през механически прегледи на 23.06.2023 година Сега по тях има провали вследствие на наводнението от последните дни. Водата от двата язовира ще бъде напълно източена, с цел да бъдат ремонтирани язовирните стени и да се предотврати допустимо следващо злополучие.

От ПП-ДБ показаха подозрения за корупция

360 речни сектора на територията на страната ни са с понижена проводимост на водата, заплашват живота на популацията и са с висок приоритет за финансиране, заяви пред депутатите министър председателят.

Той цитира отчет от служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова, постъпил в Министерския съвет на 13.10.2022 година Седем от тези сектори са в община Царево, само че единствено за един са обезпечени средства за ремонт - този в село Кости. „ През декември 2022 година и април 2023 година служебното държавно управление отпуска над 60 млн. лева за 93 обекта за попречване, преодоляване и превъзмогване на бедствия. С тези средства са финансирани единствено 10 от посочените 360 рискови сектора в този отчет. Проблемът е разпознат, само че той изисква съществено финансиране и време, с цел да бъдат обезопасени тези 360 обекта, доколкото е допустимо “, съобщи министър председателят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР