Започва процедурата по преместването на Паметника на Съветската армия, съобщиха

...
Започва процедурата по преместването на Паметника на Съветската армия, съобщиха
Коментари Харесай

Започва подготовката по преместването на Паметника на Съветската армия

Започва процедурата по преместването на Паметника на Съветската войска, оповестиха от Областната администрация на София.

Монументът ще бъде изместен в Музея за изкуството от интервала на социализма, само че преди този момент е належащо правенето на спомагателни експертни оценки и разбори.

Необходим е геофизически и геологически разбор на терена и подземната му част, с цел да се реши дали монументът може да бъде устойчиво подложен. Необходим е и инженерен план. По данни от Националната изложба, все още не са ясни точният диаметър и точното тегло на част от орнаментите на паметника - данни, които наложително би трябвало да участват в плановата документи за построяването на „ Паметника на Съветската войска “.

Необходимите бумаги не са открити " след осъществена служебна инспекция в механически списък на направление " Архитектура и градоустройство ", като би трябвало да започва процедура по възобновяване им.

Спазвайки прецизно буквата на закона, както и поетите задължения пред жителите на града, регионалният шеф на област София госпожа Вяра Тодева подхваща нужните дейности за възобновяване на плановата документи на Паметника, както и за проучване на опцията скулптурните фигури и барелефи от монумента да бъдат експонирани на територията на Националната изложба.

С оглед на времето, което се изисква за привършване на процедурата, към днешна дата регионалната администрация не може да се ангажира с съответен период за завършване на плана в границите на тази година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР