Започва процедурата по първия прием на български граждани за срочна

...
Започва процедурата по първия прием на български граждани за срочна
Коментари Харесай

150 са свободните места за срочна военна служба в доброволния резерв

Започва процедурата по първия банкет на български жители за срочна работа в доброволния запас (след измененията в Закона за запаса на Въоръжените сили на Република България, признати от 44-ото Народно събрание).

Със заповед на министъра на защитата Георги Панайотов от 27 септември 2021 година са оповестени 150 вакантни длъжности за приемане на. 120 от тях са за длъжността „ младши експерт “, в която признатите ще извършват службата в Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “ град Велико Търново и 30 от тях – във Факултет „ Артилерия, Противовъздушна отбрана и КИС “ на НВУ в град Шумен, оповестиха от МО.
 Гръцко-българска подготовка организираха Специалните сили Гръцко-българска подготовка организираха Специалните сили
Формирования от специфичните сили на България и Гърция организираха от 5 до 11 септември 2021 година взаимна подготовка на територията на южн...

Провеждането на подбора на претендентите за срочна работа в доброволния запас ще се прави от Централното военно окръжие.

Съгласно заповедта на министъра, службата ще стартира от 10 януари 2022 година

Кандидатите подават посредством военните окръжия писмени заявки до началника на НВУ „ Васил Левски “ в период до 20 работни дни от публикуването на заповедта на интернет страницата на Министерството на защитата. Към тях се ползват и посочените в нея документи. Минималното условие за обучение е главно. Могат да аплайват единствено български жители, против които няма формирано наказателно произвеждане за съзнателно закононарушение от общ темперамент. Комисия прави подбора на претендентите, като за класираните военномедицинските органи откриват валидност за работа в доброволния запас.

Обучението се провежда от НВУ като сполучливо приключилите получават удостоверения за добита военноотчетна компетентност на резервистите.
 152 военнослужещи тържествено поставиха клетва 152 военнослужещи тържествено поставиха клетва
В навечерието на 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия 152 военнослужещи, назначени във военни форм...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР