Започва приватизацияИнфлацията гони 200 процентаПравителството на новия президент на Аржентина

...
Започва приватизацияИнфлацията гони 200 процентаПравителството на новия президент на Аржентина
Коментари Харесай

Хавиер Милей съкрати 5000 държавни служители

Започва приватизация
Инфлацията гони 200 %

Правителството на новия президент на Аржентина Хавиер Милей съобщи през днешния ден, че няма да възобнови договорите на повече от 5000 чиновници, наети тази година преди встъпването му в служба, съобщи Асошиейтед прес.

Този ход е част от огромния проект за съкращения, разгласен от десния либертарианец след встъпването му в служба на 10 декември за да се трансформира изпитващата усложнения аржентинска стопанска система. Договорите на други държавни чиновници, които са били наети преди 2023 година, ще бъдат преразгледани, оповестиха управляващите.

Предвид предстоящата инфлация, която се чака да доближи към 200 % до края на годината, Милей даде обещание да понижи държавните регулации и заплатите в бюджетния бранш и да позволи приватизацията на държавните промишлености с цел да подтиква вложенията.

“Целта е да тръгнем по пътя към възобновяване на нашата страна, да върнем свободата и автономията на хората и да стартираме да трансформираме голямото количество регулации, които са блокирали, задържали и спрели икономическия напредък ”, сподели Милей.

Икономическата му стратегия включва също 50-процентна обезценка на аржентинското песо, съкращения на дотациите за сила и превоз и закриване на някои държавни министерства, на фона на растящата в страната беднотия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР