Започва прилагането на регламент на ЕП за справянето с разпространението

...
Започва прилагането на регламент на ЕП за справянето с разпространението
Коментари Харесай

Започва прилагането на регламент на ЕП за справянето с разпространението на терористично съдържание онлайн

Започва използването на правилник на Екологичен потенциал за оправянето с разпространяването на терористично наличие онлайн. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

На 7 юни 2022 година стартира директното деяние на Регламент (ЕС) 2021/784 на Европейския парламент и на Съвета относно оправянето с разпространяване на терористично наличие онлайн. Целта е превъзмогване на злоупотребата с хостинг услуги с оглед гарантиране на безпрепятственото действие на цифровия обединен пазар и на публичната сигурност в целия Европейски съюз. Най-важните членове от регламента са свързани със периодите за събаряне на терористично наличие: когато националният орган издаде такава заповед към локален снабдител на хостинг услуги, той е задължен да отстрани съответното наличие в период до 1 час; когато сходна заповед бъде изпратена от националния орган до непознат снабдител, тогава срокът за унищожаване е 72 часа.
 
Справянето с терористичното наличие онлайн, част от необятния проблем с противозаконното наличие в световната мрежа, изисква съчетаване на законодателни, незаконодателни и доброволни ограничения, учредени на съдействието сред държавните органи и доставчиците на хостинг услуги по метод, който зачита напълно главните права. Доставчиците на хостинг услуги играят основна роля в цифровата стопанска система. Свързвайки бизнеса и жителите и улеснявайки разпространяването и приемането на информация, отзиви и хрумвания, те способстват в забележителна степен за нововъведенията, икономическия напредък и основаването на работни места в Съюза.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР