Започва предизборната кампания за европейските избори, които ще се проведат

...
Започва предизборната кампания за европейските избори, които ще се проведат
Коментари Харесай

Стартира предизборната кампания за евровота

Започва предизборната акция за европейските избори, които ще се проведат на 26 май (неделя). От през днешния ден стартират и предизборните радио и телевизионни излъчвания, за които ЦИК и Съвет за електронни медии подписаха съглашение с правила за транспарантно и обективно отразяване.
В 751-местния Европейски парламент България има право на 17 депутати. До конкуренцията ЦИК позволи 13 партии, 8 обединения и 6 инициативни комитета. 318 е общият брой на претендентите, които ще вземат участие в изборите за Европейски парламент.
Вече са ясни имената на водачите на евролистите. Сред претендентите за евродепутати има един жител на Нидерландия и един на Унгария. Бариерата за влизане е 5.8%. Мандатът на европейските депутати е 5 години.
Според изтегления от ЦИК чоп в бюлетината:
Под номер 1 е коалиция „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска партия “). Валери Симеонов е лидер на кандидатската листа на коалиция „ Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна европейска класа) “.
Под номер 2 е коалиция „ Път на младите “ (ПП Национална движение „Симеон Втори" и Политическа партия Новото време).
Под номер 3 е Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ. Водач на листата на партия „ Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване “ е Ангел Джамбазки.
Под номер 4 е самостоятелният претендент Ваня Григорова.
Под номер 5 е Политическа партия „ Партията на зелените “. Водач на кандидатската листа на партия „ Партия на Зелените “ е Владимир Николов.
Под номер 6 е Политическа партия ВОЛТ.
Под номер 7 е самостоятелният претендент Николай Ненчев.
Под номер 8 е самостоятелният претендент Венислава Атанасова.
Под номер 9 е коалиция „ Възход “. В кандидатската листа на коалиция „ Възход” лидер е Емил Мечикян.
Под номер 10 е коалиция „ Коалиция за България “ (ПП АБВ, Политическа партия " Обединен блок на труда Български лейбъристи ", Политическо придвижване " Социалдемократи ", Политическа партия " Движение за обществен хуманизъм ", Политическа партия " Българска левица ", Политическа партия " Българска партия Либерали " и Политическа партия " Възраждане на Отечеството " ). В кандидатската листа на „ Коалиция за България “ лидер е Боян Дуранкев.
Под номер 11 е самостоятелният претендент Десислава Иванчева.
Под номер 12 е Политическа партия ГЕРБ. Както към този момент е известно, ГЕРБ и Съюз на демократичните сили се явяват дружно на евроизборите, като лидер на листата е Мария Габриел.
Под номер 13 е коалиция „ Демократична България – Обединение “. Водач на коалиция „ Демократична България – Обединение “ е Радан Кънев.
Под номер 14 е Политическа партия АТАКА. Водач на листата е Георги Димов.
Под номер 15 е самостоятелният претендент Минчо Куминев.
Под номер 16 е Политическа партия ДОСТ.
Под номер 17 е Политическа партия „ Пряка народна власт “.
Под номер 18 е коалиция „ Българска социалистическа партия за България “. В кандидатската листа на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ лидер е Елена Йончева.
Под номер 19 е Политическа партия „ Глас Народен “
Под номер 20 е Политическа партия Движение за права и свободи. Водач на листата на Движение за права и свободи е Мустафа Карадайъ.
Под номер 21 е коалиция Движение „ Заедно “. В кандидатската листа на коалиция Движение „ Заедно “ лидер е Александър Томов.
Под номер 22 е Политическа партия „ Българско национално обединяване “.
Под номер 23 е коалиция „ ВОЛЯ – Българските Родолюбци “. В кандидатската листа на коалиция „ ВОЛЯ – Българските Родолюбци “ лидер е Веселин Марешки.
Под номер 24 е Политическа партия „ Движение 21 “.
Под номер 25 е самостоятелният претендент Христо Симеонов.
Под номер 26 е Политическа партия „ Движение презареди България “. В кандидатската листа на партия „ Движение Презареди България “ лидер е Димитър Байрактаров.
Под номер 27 е Политическа партия „ Възраждане. Водач на листата на партия „ Възраждане “ е Цончо Ганев.
Предизборната акция се води на български език.
По време на предизборната акция претендентите, партиите, обединенията и инициативните комитети могат да изготвят и популяризират плакати, обръщения и други пропагандни материали. На всеки пропаганден материал наложително се отбелязва от чие име се издава.
Всеки пропаганден материал съдържа информация, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение, като информацията заема не по-малко от 10 на 100 от лицевата повърхност на пропагандния материал и е ситуирана в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо обръщение.
Агитационните материали се слагат на избрани от кмета на общината/района/кметството места. Заповедта на кмета се оповестява обществено и се изпраща на районната изборна комисия. Агитационни материали могат да се слагат на здания, огради и витрини единствено след позволение на притежателя или шефа на парцела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР