Започва преброяване на велосипедистите в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

...
Започва преброяване на велосипедистите в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Общината брои велосипедистите, събира статистика

Започва броене на велосипедистите в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . С разкриване на велосезона и със стопляне на времето Общината възобновява желанията си да събере подробна статистика за колоездачите и техните направления, описа за читателите ни зам.-кметът по превоз Златин Велев. 

Задачата ще бъде предоставена на чиновници от Оперативна програма " Организация и надзор на превоза ". " Преброяването ще е ръчно ", разясни той. А точно - с карти в ръка и ситуирани по алеите те ще означават нужната им информация, задачата е да се съберат данни за натовареност, предпочитани маршрути и т.н. 

Инициативата е от края на предходната година, само че настъпване на зимния сезон наложи пауза в броенето. От резултатите тогава, обаче, излиза наяве, че велоалеята, отчела най-голямо натоварване е тази по бул. " Марица " - юг в посока Гребната база. 

Тази година откриването на велосезона ще е на 14 април, оповестиха и от Общината. Това ще стане с обичайно шествие под надпис " Пловдив - град на велосипедиста " със специфичното присъединяване на кмета Иван Тотев, олимпийски медалисти и изявени спортисти. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР