Започва поетапно продажбата на електронни винетки за 2019 г. в

...
Започва поетапно продажбата на електронни винетки за 2019 г. в
Коментари Харесай

Започва продажбата на електронни винетки и в пощите от утре

Започва поетапно продажбата на електронни винетки за 2019 година в пощенските станции от на следващия ден, 12.00 часа, оповестяват от " Български пощи ".

Продажбата ще се прави на каса в офисите на " Български пощи " ЕАД в границите на работното време на съответната пощенска станция.

По информация на bTV по-рано през днешния ден стана ясно, че водачите към този момент могат да закупят електронните винетки от гишетата на огромните бензиностанции и в огромен брой търговски обекти.

Пред БНР шефът на пътната организация инж. Светослав Глосов уточни, че над 4500 ще са местата, където ще се предлага услугата.

Очаква се до края на месеца на всички Граничен контролно-пропусквателен пункт да има апарати за самотаксуване.

От АПИ оповестяват, че към този момент са инсталирани 160 терминали за самотаксуване за пазаруване на електронните винетки. От тях 32 машини са конфигурирани на 14 гранични пункта.

Най-много са машините на " Капитан Андреево " - 7, следван от " Дунав мост - Русе " и " Калотина " с по 4 устройства. На " Кулата " са сложени три, а по две има на " Златарево " и " Капитан Петко челник ".

По един терминал е инсталиран на " Дуранкулак ", " Кардам ", " Гюешево ", " Олтоманци ", " Станке Лисичково, " Лесово ", " Брегово " и " Връшка чука ".

Апарат за е-винетки е конфигуриран и в най-близката бензиностанция до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 " при Видин - " Съни ойл ".

Останалите 127 терминали са ситуирани в търговски обекти в цялата страна.

На пунктовете " Калотина " и " Кулата " са разкрити гишета, на които влизащите в България водачи могат да платят в брой за е-винетка.

Такива гишета ще бъдат открити и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 1 " при Русе, както и на първата бензиностанция на влизане в страната от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " - " Лукойл ", която е на към 1,5 км от самия пункт граничен пункт.

Към момента електронни винетки могат да бъдат купени на каса и платени в брой в Областните пътни ръководства, в офисите на мобилния оператор А1 и в клоновете на Easy Pay, както и посредством уеб страницата www.bgtoll.bg, мобилното приложение и терминалите за самотаксуване.

Припомняме, че системата стартира с провал откакто хиляди водачи се оплакаха, че не са съумели да си закупят винетка през уеб страницата.

На 4 януари министър председателят Бойко Борисов изиска електронната винетка да се купува през банкомат. Той се извини за проблемите с ТОЛ таксите на среща в Министерския съвет с представители на общините.

Проблеми, съгласно него, било обикновено да има, откакто се минава от хартиена на електронна винетка.

Заради основания безпорядък обаче Борисов разпореди три уволнения - двама ръководители в Агенция " Пътна инфраструктура " и един от съветниците на районния министър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР