Започва първият ден от новата година и 312-ият ден от

...
Започва първият ден от новата година и 312-ият ден от
Коментари Харесай

Без движение на фронта, 45 дрона с новогодишен поздрав за Украйна

Започва първият ден от новата година и 312-ият ден от войната в Украйна.

В навечерието на Нова година руснаците изстреляха десетки безпилотни самолети камикадзе към Киев и други райони. Украинците настояват, че преди и след среднощ са свалили 45 дрона Shahed-136, в това число 32 край Киев и седем над Николаевска област. За малко бе оповестена и въздушна паника в Източна и Централна Украйна, която по-късно бе анулирана.
 Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, към този момент
Новогодишно 20 ракети летели по Украйна, към този момент

Десетки души са ранени

На този стадий украинската страна не дава информация за провалите.

Тази заран придвижването на метрото в Киев по една от линиите е спряно, поради открити парчета от ракета на релсите, оповестява УНИАН.

Окупационните управляващи на териториите в Източна Украйна също оповестяват, че украинската войска е обстрелвала Донецк и други обитаеми места в новогодишната нощ, при което са ранени осем локални поданици , в това число трима в Донецк.
 ISW: Русия е получила нови дронове от Иран
ISW: Русия е получила нови дронове от Иран

Путин позволи на военни и бюрократи да заграбват украински парцели

Според утринната информация на украинския общоприет щаб през последните 24 часа на фронта не е имало доста придвижване .

В последния си обобщаващ разбор за годината Американският институт за военни проучвания (ISW), въз основа на украинските изказвания, че руснаците изпитват дефицит на артилерийски снаряди , допуска, че този дефицит може да попречи на руснаците да подхващат сериозна атака край Бахмут или от Беларус в близко бъдеще.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР