Започва основният ремонт на тунела към кв. „Люлин“. На 21

...
Започва основният ремонт на тунела към кв. „Люлин“. На 21
Коментари Харесай

Фандъкова: Ремонтът на тунел „Люлин“ в София започва в четвъртък. Движението ще се спира поетапно

Започва главният ремонт на тунела към кв. „ Люлин “. На 21 юли (четвъртък) стопираме придвижването на трамвай №8, който минава през тунела, а от 25 юли (понеделник), придвижването на коли ще се прави в двете посоки в северното платно. Това заяви във фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„ За момента придвижването на коли няма да се стопира напълно, само че прекосяването през тунела ще е мощно затруднено. Затова апелирам жителите, които пътуват по това направление, да употребяват различни направления – главният е бул. „ Сливница. Пълно затваряне на тунела може да се наложи при построяването на новата обшивка на тавана на тунела “, показва столичният кмет.

„ От своето създаване преди повече от 30 години досега тунелът към „ Люлин “ не е ремонтиран главно.

Затова в този момент ще бъде изработен ремонт на тунелната структура, на входно-изходните рампи, отводнителна система и хидроизолацията. Ще бъдат построени нови настилки, вентилация, осветяване, ограничаваща система и видеонаблюдение. В сектора построяваме и напълно нов релсов път и контактна мрежа. “, отбелязва Фандъкова.

„ По график чакаме през есента да възстановим трамвайното придвижване, а доникъде на февруари би трябвало да приключат всички строителни действия. “, съобщи Фандъкова.

„ За времето на ремонта разкриваме краткотраен рейс ТМ8, той ще замества трамвай №8 и ще бъде с неговия период на придвижване. Автобус №56 ще стопира на ухото на трамвай №10 на бул. „ Ал. Стамболийски “. “, споделя тя.

„ От 23 юли (събота) започваме и пренареждането на настилки по бул. „ Цар Освободител “ в обсега на Зона 4 от централна градска част. По план паважната настилка – жълти павета и гранит, които са в неприятно положение, ще бъдат пренаредени. “, показа още кметътна София.

„ На първия стадий от ремонта затваряме за придвижване бул. „ Цар Освободител “ от бул. „ Васил Левски “ до постройката на Българска академия на науките. Използваме летните месеци с по-малък трафик, като различен маршрут е прекосяването през ул. „ Оборище “. “ показва Фандъкова.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР