Започва основният ремонт на 7,2 км от пътя Берковица -

...
Започва основният ремонт на 7,2 км от пътя Берковица -
Коментари Харесай

Ще бъдат инвестирани 6,6 млн. лв. в ремонта на още 7,2 км от пътя Берковица - Монтана

Започва главният ремонт на 7,2 км от пътя Берковица - Монтана, в сектора сред село Благово и Монтана, оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура ".

Проектът се финансира от Европейския съюз по Програмата Интеррег V-A Румъния - България 2014-2020, посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет и е част от плана "Монтана - Долж: По-добър достъп - по-близки общности ".

На символичната първа копка в Монтана е участвал регионалният шеф на Монтана Росен Белчев, кметът на Монтана Златко Живков, шефът на ОПУ-Монтана Илия Илиев, инж. Христо Петров, шеф на отдел в дирекция "Изпълнение на планове по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз " в АПИ, представители на строителя, надзора и други

Отсечката, която ще се ремонтира, стартира на към 2 км след с. Благово, продължава в посока Монтана, минава по ул. "Диана " в индустриалната зона на град Монтана и приключва преди пътния възел с обходния път на гр. Монтана и бул. "3-ти март ", е споделил инж. Петров. Участъкът свързва обитаемоте места в община Берковица с регионалния център Монтана. По нея минава натовареният трафик от София. С осъществяването на плана ще се възстановят технико-експлоатационните характерности на трасето, ще се увеличи сигурността на придвижване и ще се обезпечи оптимална скорост на придвижване.



По плана се планува и монтиране на слънчеви знаци за премерване на скоростта на придвижване на транспортните средства. Срокът за довеждане докрай на обекта е 12 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР