Започва обучението на пилотите и медицинските лица, които ще оказват

...
Започва обучението на пилотите и медицинските лица, които ще оказват
Коментари Харесай

Започва обучението на медицинските екипи и пилотите за спешна помощ по въздуха

Започва образованието на водачите и медицинските лица, които ще оказват незабавна помощ по въздуха, съобщи министър Асен Меджидиев
" Вече имаме съглашение с италианската компания „ Леонардо “ и първият хеликоптер за незабавна здравна помощ по въздуха ще получим на 15 декември ", това сподели в ефира на Българска национална телевизия служебният министър на опазването на здравето.
С италианската компания са контрактувани общо 5 хеликоптера. Те ще бъдат получени поетапно през идващите години, като първият ще бъде получен декември тази година
" Тази седмица разгласяваме социална поръчка за лизинг на два хеликоптера, които ще дойдат от Италия с екипажи и техници към тях, с цел да може да стартираме тази въздушна незабавна помощ още през летните месеци ", добави Асен Меджидиев.
Той изясни, че се работи към този момент и с държавния авиационен оператор и ще се употребяват и пистите на Военновъздушните сили (ВВС). Помощта на Военновъздушни сили е значима за подготовката и построяването на хангари, означи Асен Меджидиев. „ Изграждането на площадки към лечебните заведения е малко по-дълъг развой, стартирали сме го и него, избрани са лечебните заведения, където ще има площадки, както и оперативните бази, където ще се изградят хангари, избран е и Националният координационен център в София “, сподели още служебният министър на опазването на здравето.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР