Започва обучение на спешни медици от цялата страна. Целта е

...
Започва обучение на спешни медици от цялата страна. Целта е
Коментари Харесай

За по-добро лечение: Започва обучение на спешни медици в цялата страна

Започва образование на незабавни медици от цялата страна. Целта е да се усъвършенства лекуването на неотложни положения.

Проектът ще обхване към 7000 души в цялата страна - и медиците в Спешна помощ, и тези от незабавните отделения в лечебните заведения. С на практика образования те би трябвало да подобрят уменията си в грижата за пациенти, чието положение е животозастрашаващо.
Допълнителна доктрина и процедура: Около 7000 незабавни медици ще преминат през особено образование Целта е да се подобрят дейностите при неотложни и животозастрашаващи обстановки
Едва от месец и половина в системата на незабавната помощ, доктор Митков към този момент се е сблъсквал с всички незабавни положения.

„ Мога да кажа,че съм научил извънредно доста. Може би може да се равни на всичко, което съм научил през последните 6 години като студент”, споделя лекарят.

Вярва обаче, че и той, и опитните му сътрудници имат още за учене.

С 40 години стаж, доктор Румен Гоцев също приветства образованието.

„ Медицината е безкрайна, тя непрестанно се развива. Излизат нови лекарства, излизат нови способи на диагностика и лекуване и ние би трябвало да сме в крайник с времето. Не единствено да ги знаем, а и да можем умело да ги ползваме”, споделя и доктор Гоцев.

И има вяра, че има потребност от модернизиране.

На медиците ще преподават лекари от „ Пирогов”.
25 нови коли за спешна помощ за Спешна помощ в страната (СНИМКИ) До края на тази година се чакат още 70
Здравният министър Кирил Ананиев даде обещание образованието да не пречи на графика на експертите. „ Групите са образувани по този начин, че на всички места да има екипи, които 24 часа да реализират своята дейност”, посочи министърът.

Той разгласи още, че в идващите 2 години се планува удвояване на заплатите на работещите в незабавните центрове.

За модернизиране на незабавната помощ се чака и доставка на нови коли за спешна помощ. Те би трябвало да заменят старите до 2021 година.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР