Започва обучение на близо 7 хиляди души, работещи в центровете

...
Започва обучение на близо 7 хиляди души, работещи в центровете
Коментари Харесай

Обучават 7000 души, работещи в областта на спешната помощ

Започва образование на близо 7 хиляди души, работещи в центровете за незабавна здравна помощ и в незабавните приемни отделения на лечебните заведения. Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев поздрави първите медици и ги увери, че имат поддръжката на Министерството на здравеопазването и на държавното управление.
"Надявам се, сподели още той, да ви поддържа и обществото ". Министър Ананиев напомни, че няколко години Министерство на здравеопазването планува средства за повишение на заплатите на работещите в незабавната помощ и добави, че възнагражденията им ще пордължат да се усилват и в идващите две години. Правим всичко, с цел да остойностим съответно труда и на работещите в незабавните отделения в лечебните заведения, добави още той.
Обученията ще бъдат 5-дневни и ще се работи с най-съвременни и високотехнологични апарати и манекени, сподели проф.Николай Габровски, шеф на Клиника по неврохирургия към болница "Пирогов ". Обучаващите са от "Пирогов ", като задачата е сътрудниците да се обучат извънредно добре, знанията им да се надградят, защото те би трябвало да реагират доста бързо, постоянно в неподходящи условия, добави лекарят. Програмите са по европейски стандарти. Важно е да се опресняват и стандартизират знанията, само че е значимо и по какъв начин да се тренира хладнокръвие и по какъв начин да не се изпада в суматоха, сподели още проф.Габровски.
Обучението е в границите на план "ПУЛСС ", финансиран с европейски средства - 7 млн.лв. Министър Ананиев сподели още, че по плана за модернизиране на незабавната помощ към този момент са обезпечени 120 нови и оборудвани коли за спешна помощ, а до 2021 год. се чакат и останалите 280 коли за спешна помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР