Започва обичайната контролна кампания на приходната администрация в зимните курорти.Стотици

...
Започва обичайната контролна кампания на приходната администрация в зимните курорти.Стотици
Коментари Харесай

Данъчни тръгват на проверки по зимните курорти

Започва нормалната контролна акция на приходната администрация в зимните курорти.

Стотици инспектори на Национална агенция за приходите ще правят скрити и очевидни наблюдения, инвентаризации на наличните артикули и инспекции за отчитане на оборотите. Ще се следи и придвижването на артикули към хотели, заведения за хранене и други търговски обекти,напомнят инпекторите.

На непрекъснато наблюдаване са подложени също тържища и борси наоколо до курортите. По време на акцията инспекторите от „ Фискален надзор “ ще употребяват и отдалечената връзка на всеки касов уред със сървърите на Национална агенция за приходите, като софтуерът ще показва обекти, чиито обороти се разграничават доста от междинните за съответния район.

В акцията още веднъж ще бъде употребен и методът на така наречен намерено наблюдаване, при който в границите на дни или седмици в обекта участва очевидно проверяващ екип на Национална агенция за приходите, като оборотите, регистрирани по време на наблюдението, се съпоставят с минали интервали и при значима разлика, приходната организация може да стартира проверка. По време на зимната акция от Национална агенция за приходите ще изследват и имущественото положение на физически лица притежатели или шефове на компании с обекти в зимните курорти, допълват от приходната организация.

Зимната акция на Национална агенция за приходите е продължение на наложения метод, употребен през лятото по Черноморието.

„ Главната задача на контролната акция е спазването на данъчните правила и честна конкуренция. И през тази година неиздаването на касова записка даже за дребна сума с изключение на санкция, води и до запечатване на обекта за период до един месец. Отчитаме доста понижение на нарушаванията, което в действителност е главната ни цел. Апелирам към жителите да изискват касова записка за всяка покупка, могат да употребяват и мобилното приложение на Национална агенция за приходите за инспекция на фискални бонове “, сподели във връзка началото на зимната акция Спас Шишков, шеф на „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР