Започва обезопасяването на 4-те дерайлирали цистерни с амоняк от жп

...
Започва обезопасяването на 4-те дерайлирали цистерни с амоняк от жп
Коментари Харесай

Започва обезопасяването на дерайлиралите цистерни с амоняк край Пирот

Започва обезопасяването на 4-те дерайлирали цистерни с амоняк от жп злополуката край сръбския град Пирот предходната неделя - интервенцията продължава и през днешния ден, по Нова година, осми ден, сподели предд БНР журналистът от портала Пирот плюс Ненад Паунович.

Останалите невредими при случая 16 цистерни с амоняк са съвсем отстранени от жп линията, остават единствено още две, което ще стане до края на този ден, добиви Паунович.

Експерти от Белград ще преценяват по какъв начин ще стане повдигането и извеждането на 4-те дерайлирали цистерни от жп линията на към 6 километра от Пирот - дали първо ще бъдат източени, като амонякът ще бъде претрупан на докарани 5 нови цистерни, или ще бъдат повдигнати и изведени с товара в тях, в случай че това не основава риск от замърсяване.

Операцията ще продължи най-малко още два-три дни.

Районът продължава да бъде отцепен, а служителите на реда са със защитно облекло. Замерванията и последните дни не демонстрират повишени стойности на амоняк в атмосферния въздух или във водите на Рена Нишава. Движението по автомагистралата Царибро-Пирот и за Ниш е натоварено.

Десетки българи посрещнали новата 2023 год. в Пирот или в дестинации наоколо В доста от заведенията в града през нощта се чували нашенски, български, хора и мелодии, разяснява за БНР сътрудника Паунович.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР