Започва новият сезон на детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония

...
Започва новият сезон на детската музикално-образователна програма на Софийската филхармония
Коментари Харесай

Класическата музика позволена за деца

Започва новият сезон на детската музикално-образователна стратегия на Софийската филхармония - " Фортисимо фамилия ". От 16 октомври предстоят нови срещи с велики музикални пиеси и композитори, истории, любопитни обстоятелства от света на класическата музика и герои ще омагьосват децата в зала " България ", научи ДУМА от Кремена Николова-Флор, реклама и връзки с медиите на Структурни фондове.
Мисията на тези концерти е да вкарат децата и родителите във вълшебния свят на класиката, да ги срещнат с композиторите и инструментите от симфоничния оркестър и да трансфорат всичко това в прочувствено и незабравимо прекарване.
Програмата на концертите за този полусезон:
" Есента в музиката " - Чуйте по какъв начин звучи есента в музиката. Научете кои композитори са били въодушевени от нея и по какъв начин са разкрили хубостта й посредством нотите си - на 16 октомври от 11 ч. Диригент е Павел Златаров. Участва Богдана Трифонова.
" Бетовен за деца " - Лиричен и замислен ли е бил брилянтният немски композитор, каквато е и една от най-известните негови произведения - " Лунната соната ", която непроменяемо провокира екстаз в слушателите, без значение от възрастта им. Концерта на 30 октомври от 11 ч. ще дирижира Вилиана Вълчева.
" Дива симфония " - След дълга и сполучлива кариера като публицист световноизвестният романист Дан Браун пожъна извънреден триумф и като композитор. Главният воин на симфоничното произведение - общителният и ученолюбив Маестро Маус, ще ни разноски из цялата история, която преплита музиката и животинския свят, като че ли с цел да подскаже, че всичко към нас е музика - на 27 ноември от 11 ч. Диригент е Григор Паликаров. Участва Петко Венелинов.
" Замръзналото кралство " - Няма по-добър метод да се подготвим за Коледа, като се потопим във величествената музика от едноименния филм на " Дисни ". Музиката, оглавяваща класацията на Billboard, номинирана и наградена с " Грами ", ще звучи на 18 декември от 19 ч. под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР