Започва новият парламентарен сезон. По традиция парламентарните групи излизат с

...
Започва новият парламентарен сезон. По традиция парламентарните групи излизат с
Коментари Харесай

Започва новият парламентарен сезон

Започва новият парламентарен сезон. По традиция парламентарните групи излизат с политически заявления. Очаква се в първия си работен ден депутатите да проведат парламентарен надзор, както и да гласоподават оставката на Вежди Рашидов.

Според първичните поръчки, измежду целите на народните представители ще бъдат гласуването на ремонти в промените в Наказателния кодекс за по-сурови санкции за водачите, използвали опиати или алкохол.

Вниманието на депутатите ще е ориентирано и към бюджета за идната година, както и към приемането на закони, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

Все още не е ясно дали народните представители ще подхващат дейности за промени в Изборния кодекс на фона на идните локални избори.

Първият звънец, с който се откриват пленарните съвещания, няма да удари в главната постройка на Народното събрание, където заседаваха досега, а в зала „ София ” на някогашния Партиен дом. Причината - иден 3-годишен ремонт.

Преди две години и половина депутатите направиха опит да организират съвещанията в ремонтираната зала на пл. „ Александър I ”, а измежду водещите претекстове за връщането беше лимитираният достъп на публицистите до депутатите. Сега, обещанията са по-голяма независимост и контакт с медиите. Как тъкмо ще се структурира процесът на работа, следва да разберем.

На фона на поръчките за законодателни промени и промени се чака и изясняване на връзките сред ръководещите обединения.

Преди седмица водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази несъгласието си с кадровите промени, които държавно управление прави. В същото време съпредседателят на „ Продължаваме промяната ” Кирил Петков му отговори,че постоянно може да се чуят по телефона, а не да поддържат връзка посредством медиите.

Днес ще се разбере и по какъв начин ще са ситуирани местата на парламентарните групи в пленарната зала. Очаква се ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме промяната – Демократична България ” и Движение за права и свободи да заемат прилежащи банки, а едни до други да седят „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и „ ИТН ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР